Genpact Sports Day: 1.000 de copii vulnerabili au descoperit performanta in sport

Genpact Sports Day - Septembrie 11 (1) Genpact a organizat, cu ocazia aniversarii a 10 ani pe piata din Romania, Genpact Sports Day. In cadrul evenimentului 1.000 de copii vulnerabili sustinuti de United Way Romania au fost ajutati de aproape 500 de voluntari Genpact, sa descopere cincisprezece sporturi de performanta. Printre acestea se numara: alergare, tenis, judo, inot, scrima si gimnastica – sporturi care au dat Romaniei campioni de talie mondiala. La evenimentul care s-a desfasurat in cadrul Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti au participat personalitati ale lumii sportului precum Gabriela Szabo, Andreea Raducan sau Laura Badea. Genpact Sports Day - Septembrie 11 (3)Prin aceasta initiativa, Genpact a ales sa investeasca in comunitate insufland copiilor din mediile dezavantajate un stil de viata sanatos si sprijinindu-i pe acestia sa isi atinga potentialul maxim.

“In fiecare an avem mai mult de 900 de voluntari in Romania, care participa la peste 40 de evenimente, adunand aproximativ 3.300 de ore de voluntariat. Am ales sa lucram pe acest proiect atat de important pentru noi alaturi de United Way Romania datorita parteriatului de succes pe care l-am construit in ultimii 8 ani. De altfel, purtam cu mandrie titlul de “Gold Partner” oferit de United Way. In cei 8 ani de parteneriat am reusit sa aducem o contributie si sa cream un impact pozitiv in vietile a peste 3.500 de oameni, donand peste 300.000 euro”, a declarat Daniel Bratu, Vice President Operations Support Genpact Europe.

Copiii au fost selectati din randul beneficiarilor a saisprezece organizatii non-profit din Bucuresti si vecinatatea Genpact Sports Day - Septembrie 11 (14)Capitalei, sustinuti de programele Fundatiei United Way Romania. Mai mult, cu ajutorul Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti si al instructorilor sai, spera sa recruteze tinere talente in sport, care vor primi astfel o sansa in viata prin descoperirea unei potentiale cariere sportive.

Printre personalitati de succes prezente la eveniment se numara: campioana olimpica la gimnastica Andreea Raducan; campioana olimpica la scrima Laura Badea; George Cosac, vicepresedintele Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti si Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Nicoleta Grasu multipla medaliata la campionatele mondiale si europene la disc; Alina Dumitru, campioana olimpica la judo si Camelia Mihalcea campioana olimpica la canotaj.

In urma evenimentului, copii remarcati de catre instructorii Dinamo in timpul sesiunilor vor fi incurajati sa faca sport de performanta in cadrul clubului. Fiind vorba de un club sportiv de drept public, costurile pregatirii copiilor in cadrul acestuia vor fi asigurate de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.