CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Genuin, business românesc producător de țesături din in anunță că va recicla propriile materiale uzate

Genuin anunță achiziționarea de echipamente de producție, brodare și reciclare, ce vor permite crearea produselor într-un mod mai eficient, cu accent pe sustenabilitate și grijă față de mediu. Mai mult, brandul va lansa o gamă nouă de produse pentru piața românească – perne decorative umplute cu textile reciclate și învelite în in, pentru promovarea economiei circulare și a consumului lent.

Pornit în 2021 ca o afacere de familie, din dorința de a avea materiale prietenoase cu pielea, dar şi cu mediul, Genuin este brandul de așternuturi, perdele și alte produse home&deco din in, ce a reușit să atragă anul acesta fonduri de peste 170.000 euro prin programul de granturi EEA AND NORWAY GRANTS FROM INNOVATION NORWAY. Prin acest proiect, fondatorii business-ului românesc își asumă crearea produselor într-un mod mai eficient, dar și refolosirea materialelor uzate pentru fabricarea unor produse noi.

„Echipamentele pe care le achiziționăm prin aceste fonduri ne permit să aducem mai multe tipuri de produse în casele clienților, pe care le putem produce mai repede, cu mult accent pe calitate și durabilitate. Inul merită să fie în casele tuturor românilor, pentru că odată cu el vine și un lifestyle autentic și natural. Ne dorim să tratăm casele și pielea celor care aleg așternuturi, perdele sau elemente de decor fără microplastice și cu multă atenție la proveniența inului, care este moale și hipoalergenic”, spune Cristina Mihai, co-fondator Genuin.

Inul este printre cele mai bune textile din punctul de vedere al sustenabilităţii. Este durabil și ușor de întreținut, motive pentru care încurajează consumul mai lent. Acesta este termoreglator și bun pentru orice anotimp, căci oferă căldură iarna și lasă pielea să respire vara, este hipoalergenic natural și devine și mai bun odată cu trecerea timpului. Mai mult, inul este o plantă ce provine dintr-o sursă regenerabilă, care are foarte puțină nevoie de îngrijire, aproape zero litri de apă în irigații, nu folosește chimicale în creștere, pesticide, fungicide sau alte substanțe dăunătoare.

Genuin folosește doar in european, certificat pe tot lanțul de producție, care nu a dăunat mediului nici în procesare și care a fost vopsit non-toxic.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.