GlaxoSmithKline continua sa fie alaturi de pacienti de Ziua Mondiala a Lupusului

gskGSK Romania continua sa fie alaturi de pacientii cu Lupus oferindu-le singurul medicament special dezvoltat si aprobat pentru tratamentul acestei boli. Ziua Mondiala a Lupusului, serbata pe 10 mai, este o zi dedicata informarii si sustinerii pacientilor care sufera de aceasta afectiune. Lupusul este o boala complexa din cauza multitudinii si diversitatii simptomelor, cu un impact semnificativ asupra vietii sociale si activitatii profesionale a pacientilor.

La nivel global, Lupusul afecteaza intre 40 si 100 de persoane la fiecare 100.000 de oameni , 9 din 10 pacienti fiind femei tinere active2. Deoarece severitatea si intensitatea simptomelelor specifice LES variaza considerabil, afectiunea reprezinta o adevarata provocare clinica in ceea ce priveste diagnosticarea si gestionarea.

Unul dintre obiectivele principale care stau la baza activitatii GSK este sprijinul constant al pacientilor. Prin activitatea noastra, ne dorim sa crestem calitatea vietii oamenilor si sa ii ajutam sa isi protejeze sanatatea. Pentru pacientii care sufera de Lupus, aceasta boala autoimuna si, din nefericire, incurabila, incercam sa oferim cat mai multe informatii cu privire la simptome si manifestari. De asemenea, facem toate demersurile necesare pentru a facilita accesul pacientilor romani la singurul tratament special dezvolat si aprobat pentru tratarea LES activ cu grad inalt de activitate a bolii in ciuda terapiei standard. In acest moment, ne aflam in ultima etapa a procesului prin care acest tratament va putea fi accesibil si rambursat integral pentru pacientii din Romania,” a declarat Laura Munteanu, Director Medical GSK Romania.

Diagnosticarea LES poate fi dificila. In medie sunt necesari patru ani si consultarea a trei medici diferiti inainte ca pacientilor sa li se stabileasca diagnosticul corect . Acest lucru se datoreaza faptului ca simptomele imita adesea caracteristicile altor afectiuni, variaza mult de la un pacient la altul si pot suferi modificari in timp . Mai multe tipuri de analize de sange sunt folosite in mod frecvent pentru diagnosticarea LES, inclusiv analiza pentru determinarea anticorpilor antinucleari si anti-ADNdc si a valorilor serice ale complementului seric7, insa, in prezent, nu exista un test unic pentru diagnostic.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.