GlaxoSmithKline sustine Pelicanii sanitari din Delta Dunarii

Asociatia Salvati Dunarea si Delta, cu sprijinul GlaxoSmithKline, a lansat proiectul “Pelicanii sanitari”, proiect ce face parte din programul de educatie sanitara “Sanatatea copiilor din Delta Dunarii”. In cadrul acestuia peste 100 de copii si 12 adulti din comuna C.A. Rosetti au beneficiat de lectii de acordare a primului ajutor sustinute de specialistii SMURD. Participantii la aceste cursuri s-au constituit in echipe de interventie rapida in caz de urgenta, denumite “Pelicanii sanitari”. Totodata, GSK Romania a donat 15.000 de euro pentru dotarea cu truse de prim ajutor, materiale didactice si carti scolilor din C.A. Rosetti, Letea si Periprava.

“Implicarea noastra in proiectul “Pelicanii sanitari” este o continuare fireasca a faptului ca suntem alaturi de copiii Deltei inca de anul trecut, in programul prin care ne propunem sa imbunatatim starea de sanatate a acestora. Raportul Delta Warning Report 2012 – realizat la finele anului 2011 si prin care a fost evaluata starea de sanatate a copiilor din Delta Dunarii – a aratat ca una dintre principalele nevoi ale oamenilor din această zona izolata a tarii este cea de educatie in sanatate, prin urmare am sustinut si vom continua sa ne implicam in sustinerea acestei componente absolut esentiala pentru sanatatea comunitatii din Delta Dunarii”, a declarat Andreia Cucu, Communication Manager GSK Romania.

Mai mult, pana la inceputul anului scolar, inca 11 scoli din comunele Ceatalchioi, Crisan, Pardina, Chilia Veche, Maliuc, Mahmudia si Sfantu Gheorghe vor fi dotate cu truse de prim ajutor, mulaje si planse didactice, carti de specialitate si atlase utile în cadrul activitătilor de educatie pentru sanatate.

Pana acum, sprijinul financiar al GSK Romania pentru campania “Sanatatea copiilor din Delta Dunarii” s-a ridicat la peste 62.000 de euro, la care s-au adaugat donatii in produse, precum si expertiza specialistilor companiei – in arii ca medical sau comunicare.

2 Responses

  1. Ramona spune:

    Exista o specie numita “pelicanii sanitari”?

    • Redactia spune:

      Ramona, asa s-au chemat echipele de elevi care au invatat tehnicile de prim ajutor 🙂 E doar o figura de stil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.