Globalworth Foundation a donat 1 milion de euro catre United Way Romania

Educatia – Centrul schimbarii in comunitate (2)Globalworth Foundation a donat un milion de euro catre United Way Romania, pentru proiectul „Educatia – Centrul schimbarii in comunitate”.

Programul va oferi sprijin pentru 3.500 de copii si 2.800 de parinti pana in anul 2021. Acest parteneriat isi propune sa genereze un impact pozitiv si sustenabil pe termen lung si sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor din toata tara prin programe de educatie si asistenta.

„Cred cu tarie ca sarcina de a educa tinerii, de a le oferi asistenta si de a le pune la dispozitie serviciile medicale minime de care au nevoie trebuie sa fie o prioritate pentru noi si una dintre realizarile programului nostru de CSR. Tinerii reprezinta viitorul, de aceea este esential sa investim in educatia lor. Ne dorim sa contribuim pe cat de mult posibil la cresterea si extinderea programelor care isi propun acest lucru si de aceea ne bucuram sa fim alaturi de cei de la United Way Romania in proiectele extraordinare pe care le desfasoara”, a declarat Ioannis Papalekas, Fondator si CEO Globalworth.

Donatia va contribui la crearea si amenajarea a 12 centre comunitare in Romania (Urlati, Baicoi, Jilava, Padureni, Cluj-Napoca, Timisoara, Semlacu Mare, Masloc, Carani, Sinandrei, Bucovat si Fundulea), implicand 3.500 de copii din medii dezavantajate, 2.800 de parinti si 700 de profesori, educatori si tutori.

Programul ofera sprijin financiar copiilor si familiilor acestora, acoperind nevoile lor de baza, servicii medicale, rechizite, mese zilnice si haine, calatorii si activitati educationale non-formale, precum si consiliere si indrumare.

Programul se concentreaza, de asemenea, pe calificarea de specialisti in comunitate, care vor putea sa reproduca modelul, sa creeze si sa furnizeze sesiuni de invatare si materiale ce vor constitui baza punerii in aplicare a unui model de bune practici, precum Academia pentru Parinti si Academia pentru Profesori.

Programul se diferentiaza prin faptul ca toti copiii care beneficiaza de el vor contribui, la randul lor, la partea de indrumare. Copiii mai mari le vor oferi celor mai mici ajutor la matematica, literatura sau stiinte. Aceasta nu este doar o activitate voluntara sporadica, ci un angajament pe termen lung, avand in vedere ca elevii mai mari sunt tutori pe o perioada de cel putin sase luni.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.