Google ofera o finantare de 500.000 de dolari pentru programul Generatia Tech

Digital Nation_Generația TechGoogle ofera 500.000 de dolari pentru programul de dezvoltare regionala Generatia Tech, care ii va sprijini pe tinerii de 15-24 ani din Romania sa-si dezvolte competentele digitale.

Dezvoltat de Digital Nation, proiectul vizeaza ca peste 300 de tineri sa dobandeasca abilitati practice, necesare pe piata muncii. Proiectul se bucura de sprijinul Ministerului Educatiei Nationale.

Programele Generatia Tech demareaza in iulie 2019, iar tinerii de 15-24 ani se pot inscrie la una din cele doua specializari de 12 luni:  IT Literacy si Learn to Code.  In primul an, programele vor fi accesibile in 3 orase, iar participantii se vor putea conecta in Campusul digital sau vor putea accesa hub-urile locale infiintate prin program, cu scopul de a ajuta comunitatea sa se cunoasca si sa interactioneze.

Misiunea Google.org este de a sustine organizatiile si comunitatile sa isi scaleze eforturile de digitalizare, in toate colturile tarii, oricat de remote ar fi acestea. Digital Nation se alatura astazi grupului de organizatii sustinute de Google, fiind pentru prima oara cand demaram un proiect de o astfel de anvergura cu o tara din Europa de Est. 44% din populatia Europei nu dispune de competentele digitale necesare in ziua de astazi, de aceea Google sustine partenerii locali in dezvoltarea programelor care vor creste forta de munca digitalizata”, a declarat Liza Belozerova, Program Manager EMEA, Google.org.

Participantii vor urma ore interactive online, vor fi mentorati de specialisti din Cluj, Iasi, Bucuresti si din toate marile centre dezvoltate digital si se vor reuni  la evenimentele locale Digital Nation. La finalul programului, tinerii vor parcurge o etapa de facilitare a angajarii in roluri digitale, la nivel local si regional.

 Inscrierile la specializarile Generatia Tech sunt deschise in perioada mai-iunie 2019, pe site-ul comunitatii. 

 Programele Generatia Tech sunt dezvoltate folosind metodologii de predare ale Digital Nation, comunitate nascuta in Bucuresti, care experimenteaza si inoveaza in sfera educatiei din 2013 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.