Google Romania pune gratuit la dispozitia ONG-urilor noi instrumente de comunicare

TechsoupGoogle Romania, impreuna cu Asociatia TechSoup, au lansat programul „Google pentru organizatii nonprofit”. Prin intermediul acestuia, organizatiile neguvernamentale din Romania vor avea la dispozitie, gratuit, instrumente care deschid noi canale de comunicare, ii ajuta sa fie mai eficienti in managementul de proiecte si ii aduc mai aproape de noi donatori. ONG-urile din Romania care vor sa aplice in program trebuie sa fie inregistrate in Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor ca organizatie neguvernamentala si sa fie validate, conform criteriilor de eligibilitate Google, de catre partenerul local TechSoup Romania. Google are decizia finala in ceea ce priveste eligibilitatea ONG-urilor aplicante. Nu sunt eligiGoogle Romaniabile in program organizatiile si institutiile guvernamentale, spitalele si institutiile educationale ca scoli si universitati.

Elisabeta Moraru, industry manager Google Romania“Acest program pune la dispozitia ONG-urilor instrumente care permit identificarea de noi donatori si voluntari, le ajuta sa lucreze mai eficient si sa genereze actiuni impreuna cu societatea civila. Ne dorim ca organizatiile eligibile sa beneficieze de potentialul lor extins in lumea digitala. Obiectivul nostru este sa le respectam munca pentru ca este esentiala in educarea unei societati care sa creeze modele de comportament responsabil fata de viitorul nostru”, a declarat Elisabeta Moraru, industry manager Google Romania.

Programul ofera astfel ONG-urilor instrumentele necesare sa-si sustina mai bine cauza:

  • Google Apps pentru organizatii nonprofit – o versiune gratuita a pachetului Google Apps dedicata ONG-urilor, care include Gmail pe domeniul propriu al organizatiei, Google Calendar, Google Drive si Hangouts, cu spatiu de stocare online de 30 GB, care vor ajuta organizatia sa colaboreze mai bine in echipa;
  • Google AdGrants – pachet de reclama pe Google AdWords in valoare de pana la 10.000 USD lunar, pentru ca ONG-urile sa ajunga mai usor la donatori;
  • YouTube pentru organizatii nonprofit – facilitati premium de personalizare pe canalul YouTube al organizatiei, capacitate extinsa de incarcare a materialelor video, astfel incat sa spuna povestea organizatiei lor unei audiente si mai mari.

In plus, pentru organizatiile neguvernamentale Google a creat si materiale educationale despre utilizarea acestor produse, studii de caz si tutoriale video. Organizatiile neguvernamentale din Romania au posibilitatea de a se alatura comunitatii globale de ONG-uri, sa afle lucruri noi si sa impartaseasca propria experienta cu ceilalti.

Programul este implementat in Romania in parteneriat cu Asociatia TechSoup Romania si TechSoup Global, partenerii de validare pentru ONG-urile aplicante.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.