Green Group: Imprumut de 66 milioane de euro, pentru dezvoltare sustenabila

Sortare plastice GreentechGREEN GROUP a semnat primul credit sindicalizat pentru dezvoltare sustenabila din Romania, cu un grup de patru banci locale: ING Bank, Unicredit Bank, Intesa Sanpaolo Bank si OTP Bank Romania. Suma tranzactiei a fost de 66 milioane de euro si vizeaza refinantarea imprumuturilor existente si sustinerea de noi proiecte de investitii si dezvoltare.

Noua linie de finantare vine in sprijinul eforturilor de a stimula un model economic sustenabil, in acord cu aspiratiile UE, ce face trecerea catre economia circulara si are un impact major in combaterea schimbarilor climatice, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Astfel, productia de fibre sintetice din 100% PET reciclat reduce amprenta C02 cu 75% comparativ cu productia din petrol.

“Green Group este pionierul economiei circulare in Romania, reusind sa treaca de la reciclare la upcycling. Acest lucru inseamna ca dintr-o sticla PET putem obtine cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie fibra sintetica poliesterica de inalta finete. Green Group foloseste un model de economie regenerativa, recicland anual 3 miliarde de sticle din plastic ceea ce inseamna aproximativ 600.000 km de sticle PET, adica o data si jumatate distanta de la Pamant la Luna”,  a declarat Constantin Damov, CEO Green Group.

Cu investitii in valoare de 170 milioane euro si cu o capacitate instalata de reciclare si productie de peste 460.000 tone anual, Green Group are o contributie importanta in recuperarea materialelor valoroase provenite din deseuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.