Green Investment s-a alaturat campaniei “Let’s Do It, Romania!”

Grupul Green Investment s-a alaturat Echipei Nationale de Actiune  Let’s Do It, Romania! Grupul detine un portofoliu de companii eco, precum Greenlamp, Greentech, GreenWEEE  si Green Fiber. Firma Greenlamp Reciclare ofera o gestionare si o reciclare corecta a deseurilor provenite din echipamente de iluminat uzate.  Compania a inaugurat, la sfarsitul lunii iunie, prima si singura fabrica de reciclare de astfel de echipamente, cu o capacitate de tratare a deseurilor de peste 3.600 tone/an.

„ Aproximativ 10% din totalul echipamentelor de iluminat uzate ajung sa fie colectate si apoi reciclate. E un procent foarte mic daca tinem cont ca vorbim de deseuri periculoase, care contin mercur ce afecteaza mediul inconjurator si, implicit, sanatatea noastra. Greenlamp Reciclare impreuna cu organizatiile colective Recolamp, CCR si RoRec cauta, creaza si implementeaza cele mai potrivite variante pentru ca nivelul gradului de colectare sa creasca.  Prioritatea noastra este de a oferi cele mai bune servicii disponibile pentru clientii nostri prin gestionarea acestor echipamente, prin incurajarea reutilizarii, tratarii si reciclarii acestora, contribuind astfel la protejarea mediului”, a declarat, la evenimentul de inaugurare a fabricii din Buzau, Marius Costache, directorul general al Greenlamp Reciclare.

O alta companie din grup, Greentech este unul dintre cei mai importanti reciclatori de mase plastice din Sud-Estul Europei. Are o capacitate de absorbtie lunara de 4.000 de  tone de ambalaje PET post consum, ceea ce inseamna ca poate asigura reciclarea a aproximativ 40% din ambalajele PET introduse in piata.

GreenWEEE se ocupa cu reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Firma are o capacitate de 50.000 tone/an si ofera servicii de colectare, tratare si reciclare.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.