Greentek a dotat prima cladire cu sistem de iluminat inteligent cu LED din Romania

Afi PArk 2Compania Greentek LED Lighting a realizat si implementat proiectul de iluminat inteligent pentru spatiile de birouri din cladirea AFI Park 2, aceasta devenind prima cladire din Romania dotata exclusiv cu un sistem de iluminat inteligent cu LED. Pentru spatiile de birouri din AFI Park 2, Greentek a oferit o solutie cu lampi LED de ultima generatie pentru iluminatul ambiental, precum si software de management inteligent al iluminatului. Acest sistem personalizat recunoaste scaderea intensitatii luminii naturale si comanda cresterea sau scaderea intensitatii iluminatului. In urma solutiei implementate de Greentek, AFI Park 2 a devenit prima cladire din Romania iluminata integral cu ajutorul unui sistem inteligent cu LED.

Victor Cotrutz, Greentek„Iluminatul spatiilor de birouri AFI Park 2 se realizeaza cu aproape 2.000 de corpuri de iluminat cu LED, cu 30% mai putine fata de cate ar fi fost necesare daca s-ar fi optat pentru o solutie traditionala, cu corpuri fluorescente. Ca urmare a utilizarii tehnologiei LED, consumul de energie electrica este cu 70% mai mic, iar sistemul inteligent de control al luminii creste economia de energie pana la 85%. In plus, costurile de intretinere sunt zero, datorita garantiei generale de cinci ani. Din calculele noastre, prin implementarea acestui proiect se realizeaza o economie de circa 100.000 de euro pe an”, a declarat Victor Cotrutz, CEO si fondator Greentek.

Cladirea AFI Park 2, amplasata in imediata apropiere a centrului comercial AFI Palace Cotroceni, are o suprafata de aproximativ 12.000 mp de birouri si a fost finalizata la jumatatea anului 2014. Fiecare spatiu de birouri ofera lumina potrivita, la intensitatea necesara conditiilor din fiecare moment al zilei. Este utilizat un sistem inteligent de control, care reduce interventia umana in operare si contribuie la reducerea consumului de energie.

Corpurile de iluminat LED sunt produse de Greentek in Romania, in fabrica din Iasi.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.