Groupama a asigurat cele trei lungmetraje romanesti de la Cannes

Groupama - filme BacalaureatGroupama Asigurari continua traditia de a se implica in sustinerea cinematografiei autohtone, asigurand filmele “Sieranevada”, de Cristi Puiu, “Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, si “Caini”, de Bogdan Mirica, in sistem barter. Totalul primelor de asigurare reprezinta aproximativ 20 000 de euro. Cinematografia este una dintre principalele directii de sponsoring si ale grupului Groupama, Fundatia Gan pentru Cinema fiind unul dintre principalii Groupama - filmeparteneri privati ai cinematografiei franceze, contribuind de peste 30 de ani la afirmarea si valorizarea noilor talente.

Georgiana_Miron_Groupama_AsigurariCinematografia este pentru Groupama Asigurari, inca de la lansarea in piata din Romania, un domeniu prioritar in termeni de sponsoring. Ne straduim sa fim aproape de oamenii care contribuie la dezvoltarea lui in Romania, de la organizatorii de festivaluri si pana la regizori. Suntem onorati ca lungmetrajele pe care le-am asigurat in 2015 sunt astazi in prim plan, in cadrul Festivalului de la Cannes”, a declarat Georgiana Miron, Director Marketing si Comunicare, Groupama Asigurari.

Parteneriatele incheiate local, in sistem barter, pentru realizarea filmelor au inclus asigurari de raspundere civila, de echipamente electronice, pentru incendiu si alte calamitati, CASCO si RCA, cargo si asigurare colectiva de accidente persoane, totalizand apoximativ 8000 de euro pentru lungmetrajul “Sieranevada”, 5300 de euro pentru ”Bacalaureat” si 6000 de euro pentru ”Caini”.

Despre filme:

  • Lungmetrajul lui Cristian Mungiu, “Bacalaureat”, are pe 19 mai premiera simultan la Cannes si la Bucuresti, regizorul fiind primul care le ofera spectatorilor din Romania posibilitatea de a vedea filmul in acelasi timp cu prima lui vizionare la nivel international. Aceasta este a treia participare a lui Cristian Mungiu in Competitie, la precedentele doua filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, in 2007, pentru “4 luni, 3 saptamani si 2 zile” si premiile pentru scenariu si interpretare feminina, in 2012, pentru “Dupa dealuri”.
  • Bogdan Mirica participa pentru a doua oara la Cannes, debutul sau in lungmetraj avand premiera mondiala in sectiunea Un Certain Regard. “Caini” a intrat in atentia selectionerilor de la festival inca din faza de proiect, fiind inclus in Atelierul Cinéfondation in anul 2014. Premiera filmului a avut loc pe 15 mai, acesta fiind realizat in colaborare cu Fundatia GAN pentru Cinema, care acorda in fiecare an premiul Un Certain Regard.
  • “Sieranevada”, de Cristi Puiu, a avut premiera la Cannes pe 12 mai, iar lungmetrajul – primul al cineastului care intra in Competitie – a fost intampinat cu elogii de presa internationala: “filmul reuseste in mod convingator sa ofere spectatorului impresia ca se afla acolo, ca si cum ar face parte din familie. Acest lucru este realizat nu doar prin prestatiile perfect sincronizate ale actorilor, ci mai ales prin faptul ca directorul de imagine Barbu Balasoiu a filmat totul de la nivelul ochiului si aproape in timp real, cu camera plimbandu-se de la un chip la altul si alternand de la o conversatie la alta, in camere diferite, ca si cum privitorul ar fi unul dintre personaje”, potrivit Hollywood Reporter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.