CEZ a investit 2 milioane de euro in proiecte de responsabilitate sociala

In ultimii 2 ani Grupul CEZ a investit aproximativ 2 milioane de euro in proiecte de responsabilitate sociala in comunele Fantanele, Gradina si Cogealac, din judetul Constanta. Cele trei comune din zona de operare a Grupului CEZ au beneficiat de investitii in educatie, infrastructura, sanatate, protectia mediului si cultura. Recent, Grupul a inaugurat Piata agroalimentara Fantanele, obiectiv pentru care a investit  140.000 de euro. Investitia face parte din programul de responsabilitate sociala corporativa pe care compania il desfasoara in zona de operare a Parcurilor Eoliene CEZ. Piata este proiectata la dimensiunile si nevoile comunei Fantanele, insa are si capacitatea de a gazdui si comercianti traditionali din localitatile invecinate.

 “Credem intr-o viziune integrata in ceea ce priveste sprijinirea comunitatilor, de aceea am decis sa reluam exemplul acestor proiecte in toate satele unde ne implicam, repetand proiectele de succes si utilizandu-le ca exemplu de buna practica. Motivatiile noastre de a desfasura un program de responsabilitate sociala sunt legate de politica Grupului, de construirea unei relatii bune cu comunitatea locala si a unei carti de vizita puternice in calitate de investitor responsabil”, a declarat Ondrej Safar, Director al Diviziei Power Generation din cadrul Grupului CEZ in Romania.

Printre proiectele  pe care CEZ le sustine si le realizeaza incepand din acest an  (dintre care unele cu finalizare in 2013 – 2014) se numara: constructia unui Centru multifunctional (cu urmatoarele functionalitati: sala de sport acoperita pentru scoala, sala de evenimente culturale, birou, ONG local si sali de clasa pentru reconversie profesionala) – constructie si dotare integrala ce depaseste jumatate de milion de euro; continuarea proiectelor de infrastructura si sprijin al educatiei in localitate (de exemplu amenajarea unui laborator multimedia la scoala generala).

Proiecte similare se desfasoara in prezent si in comunele alaturate, de exemplu in comuna Gradina unde in 2012 va fi construita si dotata complet o noua gradinita si va fi construit si implementat un sistem de managementul deseurilor similar celui de la Fantanele.

Un alt program educational realizat de CEZ (in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta), ce include si scolile din Fantanele si Cogealac, este EcoChampions. Ajuns deja la cea de-a doua editie, acest proiect a constat in crearea si sustinerea a 10 cluburi de voluntari in 10 scoli si licee din judetul Constanta. Temele pe care elevii voluntari din cluburile EcoChampions le-au abordat au fost protectia mediului si promovarea culturii voluntariatului. Incluzand co-finantarea proiectului de canalizare, a carui constructie propriu-zisa va incepe anul acesta, valoarea totala a sprijinului acordat de Grupul CEZ comunei Fantanele pe aceste proiecte deja implementate se ridica la aproximativ un milion de euro.

Viziunea Grupului CEZ in ce priveste dezvoltarea locala incurajeaza proiectele durabile, gandite cu impact pe termen lung si mentinerea parteneriatului si a implicarii transparente si responsabile, atat din partea companiei, cat si din partea membrilor si reprezentantilor comunelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.