Grupul CEZ in Romania a investit anul trecut peste 2,4 milioane lei in proiecte de CSR

Conferinta CEZGrupul CEZ in Romania a investit in 2018 in proiecte de responsabilitate sociala si dezvoltare a comunitatilor 2,445 milioane lei.

Totodata, compania a continuat dezvoltarea programului „Ucenic Electrician” prin care isi propune sa contribuie la formarea viitoarelor generatii de electricieni din sudul Romaniei. In 2018, proiectul era implementat in 4 judete, 158 de elevi beneficiind de laboratoare electrice de ultima generatie, burse scolare, ateliere de dezvoltare personala, stagii de practica in instalatiile Distributie Oltenia, propriul lor concurs profesional – Trofeul Ucenicului Electrician si tabere de vara pentru elevii cu cele mai bune rezultate.

Mai mult, compania a instalat 244 de cuiburi de barza pe stalpii de MT/JT din judetele Teleorman, Arges, Mehedinti, Olt, Gorj, Valcea si Dolj precum si teci electroizolante. In aceeasi perioada, au fost dezafectati aproximativ 576 de stalpi, terenul fiind readus la starea initiala, fiind achizitionati si 75 de recipienti Conferinta CEZ - raport sustenabilitatemetalici pentru colectarea deseurilor periculoase din statiile de transformare.   

„La jumatatea anului 2018 am preluat carma operatiunilor Grupului CEZ in Romania si tot atunci am tras primele concluzii despre activitatea Grupului. Am aflat ca rolul cel mai important in business-ul nostru il detine clientul, urmat de angajati, comunitate si autoritati. In 2018, am accentuat nivelul de digitalizare al activitatii noastre, am dezvoltat canalele de comunicare cu clientii nostri, am daruit energie pentru bine comunitatii, am mentinut nivelul optim al investitiilor in retea si am ramas responsabili in interactiunea cu mediul inconjurator. Provocarile si oportunitatile anului 2018 au conturat rezultatele financiare si non-financiare ale Grupului, pe care le-am detaliat in raportul anual financiar 2018 si in al doilea raport de sustenabilitate al Grupului care acopera perioada 2017 – 2018”, a declarat Ondrej Safar – Country Manager si Presedinte al Directoratului CEZ Romania.

Tot in 2018, Distributie Oltenia a inaugurat prima statie de transformare de tip Greenfield din regiunea Olteniei, la Craiova, in zona industriala de est a orasului, in sprijinul dezvoltarii sectorului industrial din regiune.

In perioada 2017 – 2018, Grupul CEZ in Romania si-a  pastrat interesul pentru zona de sustenabilitate, principalele cifre cheie la nivel social si de mediu obtinute de Grup fiind:

  • Angajatii Grupului CEZ in Romania au plantat in 2018 peste 15 000 de puieti in judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea;
  •  In 2018, Grupul a inaugurat o noua statie electrica de incarcare la Resita, investitie care sustine obiectivul Primariei Resita, acela ca 25% dintre taxiurile din oras sa fie electrice pana in 2020 si 50% pana in 2030, taximetristii resiteni beneficiind de incarcari ale masinilor in regim gratuit;
  •  Valoarea totala a programelor de pregatire profesionala a angajatilor Grupului in perioada 2017 – 2018, a fost de 1, 665 milioane lei;
  •  Numarul mediu de ore de formare, doar in 2018, a fost dupa cum urmeaza: 4 458 pentru femei, 3 740 pentru barbati, 2 476 pentru manageri si 5 722 pentru alti angajati.

In 2017, sustinerea domeniilor incluse in strategia de responsabilitate sociala a Grupului CEZ a totalizat o investitie de 2,061 milioane lei, iar in 2018, valoarea investitiilor s-a ridicat la suma de 2,445 milioane lei.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.