Grupul CEZ in Romania propune activitati interesante elevilor si profesorilor de liceu din tara

Filmul documentar - cel mai cool instrument educational pentru elevii de liceuGrupul CEZ in Romania, prin Programul One World Romania la Scoala, propune activitati interesante elevilor si profesorilor de liceu din tara.

Discutii despre risipa hranei, folosirea filmelor documentare ca instrumente educationale, o noua serie de filme SAHIA, luna.doc#5 si deja bine cunoscutele cluburi de film formeaza agenda de activitati propusa elevilor si profesorilor.

One World Romania la Scoala pregateste si in acest an o serie de ateliere de formare a profesorilor de liceu in folosirea filmelor documentare ca instrumente educationale.

Profesori din orase precum Drobeta Turnu Severin, Slatina, Iasi si Bucuresti au acceptat deja provocarea de a afla mai multe despre modalitatile de integrare a filmului in orele de curs, conform curriculei scolare. Adolescenta in timpul comunismului si cea din prezent au facut subiectul unei ore de dirigentie la Colegiul National Pedagogic din Drobeta Turnu Severin, unde 23 de elevi de clasa a XI a, au cautat asemanari si deosebiri intre cele doua perioade, dupa vizionarea filmului documentar „Adolescenta”, realizat in Studiourile SAHIA in 1970.

Un alt subiect de discutie, risipa hranei, reciclarea si consumul responsabil, a fost tema proiectiilor de filme organizate in perioada 22 – 26 octombrie, in care liceenii si-au dezvoltat un set de comportamente responsabile fata de mediu.

Pentru al patrulea an, liceenii vor avea ocazia de a viziona si discuta pe baza unei noi selectii de filme documentare SAHIA.

In perioada 05 – 09 noiembrie, documentarele care prezinta realitati ale regimului comunist le vor oferi elevilor ocazia de a reflecta asupra istoriei recente si a schimbarilor din ultimii 50 de ani.

La finalul proiectiilor SAHIA, programul One World Romania la Scoala va strabate tara cu sprijinul Grupului CEZ in Romania pentru a V-a editie luna.doc in care elevii vor avea posibilitatea sa vizioneze documentare menite sa deschida discutii despre drepturile femeilor si rolul lor in diferite societati ale lumii, dar si in Romania.

Luna.doc#5 isi propune sa demonteze inegalitatile dintre sexe si sa afle in ce masura adolescentii de azi le percep sursele si efectele. Documentarele incluse in proiect prezinta exemple de oameni si comunitati care au schimbat perceptii legate de drepturile femeilor de-a lungul timpului.

Proiectiile din luna.doc#5 vor fi organizate pe baza de inscrieri, acestea fiind deschise liceelor interesate de participare, pe adresa de email scoala@oneworld.ro.

Grupul CEZ in Romania ramane partenerul de traditie al Programului One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.