Grupul CEZ in Romania: S-a deschis primul Club de Film documentar pentru liceeni

Tinerii din Oltenia preiau initiativa cu sprijinul Grupului CEZ in RomaniaIn cadrul proiectului One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania cu sustinerea Grupului CEZ in Romania, 5 profesori si peste 80 de elevi de la Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Caracal au participat la deschiderea primului Club de Film Documentar din Oltenia. La deschiderea clubului a avut loc proiectia filmului documentar ”Pasaport de Germania”, regizat de Razvan Georgescu. Subiectul documentarului abordeaza procesul prin care mii de oameni de origine germana au fost tranzactionati de catre statul roman, sub pretextul reintregirii familiilor, incluzand interviuri cu cei care au fost in spatele acestor decizii, dar si ale unora din oamenii care au plecat peste noapte, doar cu o valiza, catre o tara necunoscuta.OWR la Scoala cu sprijinul Grupului CEZ in Romania

Proiectiile au fost urmate de jocuri si activitati care sa ii ajute pe elevi sa se identifice cu personajele din film si cu trairile celor zeci de mii de membrii ai minoritatii germane pusi in situatia de a parasi tara de indata. Elevii au putut sa-si formeze o parere asupra acelori timpuri cu ajutorul documentarului si a explicatiilor profesorilor de istorie”, spun initiatorii programului.

Prin proiectul One World Romania la Scoala se acorda sprijin si instruire (in managmentul cultural, PR, partea tehnica, prezentarea filmelor, etc) tuturor elevilor dornici sa organizeze proiectii de film, sa modereze discutii si sa isi implice colegii in activitati si dezbateri.

One World Romania la Scoala este un program educational al Asociatiei One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation cu sprijnul Grupului CEZ in Romania. Scopul programului One World Romania la Scoala ramane acela de a oferi tinerei generatii, activitati care stimuleaza gandirea critica, creativitatea si spiritul civic prin introducerea filmelor documentare si a discutiilor despre drepturile omului in liceele din Romania, prin activitati destinate elevilor si profesorilor si va fi sprijinit in continuare de catre Grupul CEZ in Romania.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.