Grupul CEZ in Romania sustine tinerii muzicieni romani, prin bursele SoNoRo Interferente

CEZ - Sonoro InterferenteCu sprijinul Grupului CEZ in Romania, 34 de muzicieni romani, castigatori ai burselor SoNoro-Interferente 2017, au participat la un program complex de formare muzicala, avand sansa de a evolua pe scene din Italia, Romania si Germania. Tinerii muzicieni au beneficiat de oportunitatea de a studia muzica de camera in compania unor artisti de talie internationala si a unor profesori de la diferite universitati de muzica din Europa. Organizate in Montepulciano (Italia), Portul Cultural Cetate (Romania) si Bad Endorf (Germania), atelierele i-au pregatit pe tinerii artisti sa se afirme pe scena muzicii culte europene.

Viola, vioara, violoncelul si pianul au fost manuite cu maiestrie atat in timpul cursurilor, cat si la finalul fiecarui workshop, in concertele sustinute de catre bursieri si mentorii lor. Participarea tinerilor la program le deschide portile spre o cariera internationala si le ofera posibilitatea de a studia in cadrul unor institutii prestigioase de muzica din Londra, Berlin, Viena, Zurich, Hamburg.

Programul educativ SoNoRo Interferente ii pregateste pe tinerii bursieri din ziua de azi pentru adevarata viata de muzician – nu este destul sa stapanesti cu bravura instrumentul, ai nevoie de organizare si anduranta, nu este usor sa canti 20 de concerte intr-o luna, sa zbori de atatea ori si sa interpretezi zeci de partituri. De aceea, programul include discutii, mese rotunde si proiectii de film”, a declarat Razvan Popovici, Director Executiv al Festivalului SoNoRo.

Sansa de a studia instrumentul favorit alaturi de profesionisti a fost insotita de invitatia de a concerta pe scena Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo 2017, care va avea loc in Bucuresti, in perioada 28 octombrie – 14 noiembrie 2017.

Grupul CEZ in Romania sustine pentru al treilea an consecutiv initiativa burselor SoNoRo Interferente care promoveaza mixul intre arta, educatie si talent a tinerilor muzicieni romani.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.