Grupul CEZ in Romania vine in sprijinul varstnicilor singuri din judetul Arges

CEZ - Niciodata SingurGrupul CEZ in Romania si Asociatia Niciodata Singur – Prietenii varstnicilor demareaza cel de-al treilea an de proiect de responsabilitate sociala si voluntariat corporativ dedicat varstnicilor singuri din judetul Arges, sub umbrela platformei de responsabilitate sociala “Energie pentru Bine”.

In acest an, voluntarii vor fi alaturi de batranii din camin, in cadrul unor activitati dedicate sarbatorilor din timpul anului, ateliere creative, concursuri distractive, de cultura generala, sezatori de tricotat, proiectii de film si, in luna iunie, o excursie de o zi la un obiectiv istorico-religios.

Doina_Vornicu_Director_General_CEZ_DistributiePornim in al treilea an ca parteneri si prieteni ai proiectului Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor, fiind un pas natural in relatia pe care am construit-o cu seniorii din Centrul de Asistenta Arges. Voluntarii nostri se alatura cu drag activitatilor menite sa intampine nevoia de socializare si afectiune tot mai des intalnita in randul varstnicilor. Ne propunem ca sprijinul pe care il oferim sa se materializeze in momente pretioase si amintiri memorabile pentru seniori”, a declarant Doina Vornicu, Director de Operatiuni CEZ Romania.

 

In 2017, pe parcursul a 12 activitati cu tematica atent aleasa, 35 de voluntari ai Grupului CEZ in Romania au devenit prietenii a 166 beneficiari directi si 522 beneficiari indirecti, carora le-au fost alaturi in incercarea de a reduce  sentimentul de singuratate des intalnit la persoanele de varsta a treia.

Derularea de activitati de voluntariat in caminele de batrani reprezinta modul prin care voluntarii CEZ pot veni in sprijinul varstnicilor intr-un mod concret, simplu si reproductibil, cu efecte atat imediate, cat si de durata, prin schimbarile de atitudine pe care le declanseaza. Modul de interventie al Asociatiei “Niciodata Singur –Prietenii varstnicilor” este un model recunoscut la nivel european si implementat cu succes de peste 70 de ani de asociatia les petits frères des Pauvres, asociatie partenera a ONG-ului romanesc.

Parteneriatului Grupului CEZ in Romania cu Asociatia Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor a obtinut recunoastere nationala in cadrul Galei Romanian CSR Awards 2017, fiind premiat cu premiul I la categoria Parteneriat intersectorial.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.