Grupul Digi doneaza echipamente medicale de peste 1,6 milioane EUR catre spitale din tara

Infografic Solidaritate pentru sanatate_FINALGrupul Digi va dona catre Ministerul Sanatatii si municipalitatile din Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Oradea si Timisoara, 60 de kituri pentru ventilare mecanica, indispensabile in tratamentul cazurilor critice de COVID-19, aflate la terapie intensiva.

Acestea includ ventilatoare, infuzomate, injectomate, monitoare, ecografe, paturi. Echipamentele, care au fost achizitionate de catre Digi Romania direct de la producatorul de top MindRay, precum si celelalte accesorii, au o valoare totala de peste 1,6 milioane EUR si vor ajunge in Romania in etape, pe parcursul lunilor mai si iunie 2020.

Repartitia acestor kit-uri se va realiza altfel: 16 vor fi donate institutiilor medicale din Bucuresti, la propunerea Ministerului Sanatatii si a Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, cate 10 pentru municipalitatile din Oradea si Timisoara, cate 8 pentru municipalitatile din Brasov, Constanta si Craiova. Punerea la dispozitia municipalitatilor se va realiza in etape, pe baza programului de livrari comunicat de catre furnizor, incepand cu perioada estimata 11-15 mai 2020, cand vor fi distribuite primele 10 ventilatoare (cate 2 la Bucuresti si Timisoara, 3 la Oradea, cate unul in Brasov, Constanta si Craiova). 

Suplimentar, pentru a sustine efortul autoritatilor de crestere a capacitatii de testare COVID-19 in Romania, la sfarsitul lunii aprilie, grupul Digi a finalizat achizitionarea echipamentelor de extractie ARN si RealTime PCR (inclusiv accesoriile) si a unui numar de 2.000 de kit-uri de testare pentru doua laboratoare, in valoare totala de peste 730.000 lei. Un laborator si 500 de teste au fost donate, la sfarsitul lunii aprilie, Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea. Cel de-al doilea kit si restul testelor vor fi utilizate in cadrul unui parteneriat cu Centrul de Diagnostic si Tratament Provita din Bucuresti, pentru testarea populatiei, pe baza nevoilor Ministerului Sanatatii.

Donatia face parte din efortul grupului Digi de a ajuta comunitatea din Romania sa fie mai pregatita in fata pandemiei generate de virusul SARS-COV-2, achizitia si plata echipamentelor esentiale fiind realizate in luna martie.

Aceasta actiune de responsabilitate sociala a fost precedata de masurile interne adoptate sub deviza #amgrija, in lunile martie si aprilie, pentru protectia clientilor si angajatilor, prin achizitia de echipamente de protectie si dezinfectanti: 700.000 manusi, 363.000 masti, 15.000 viziere, 8.400 ochelari de protectie, 5.300 recipiente cu dezinfectant, 70.500 recipiente cu alcool sanitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.