CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Grupul Digi: Prima transa de echipamente ATI a ajuns la spitalele din tara

BV5Primele echipamente pentru tratamentul cazurilor critice de COVID-19, aflate la terapie intensiva, donate de Grupul Digi | RCS & RDS au ajuns la spitalele din tara.

Kit-urile de echipamente ATI care includ ventilatoare, infuzomate, injectomate, statii de monitorizare, aparate ecograf si paturi au fost distribuite catre: Institutul National de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala Prof. Dr. Dan Theodorescu Bucuresti, Spitalul de Boli Infectioase Brasov, Spitalul Filantropia Craiova, Spitalul de Boli Infectioase Constanta, Spitalul Clinic Municipal Oradea, Spitalul Victor Babes Timisoara.

Este un dar nepretuit, pentru ca el ne va permite sa ingrijim pacientii gravi, in conditii optime, sa ii putem monitoriza corect si sa putem interveni atunci cand lucrurile se complica. Este cu atat mai de apreciat cu cat in conditiile actuale, stim cu totii, cat de greu este sa achizitionezi ventilatoare, monitoare, defibrilatoare, paturi de terapie intensiva, ecografe, infuzomate, injectomate. Stim care este efortul depus in spatele achizitionarii acestor materiale si echipamente medicale. Va multumim mult ca vom putea furniza ingrijiri de calitate mult mai buna pacientilor care ni se adreseaza, a declarat Andreea Moldovan, director medical al Spitalului de Boli Infectioase Brasov.

Donatii constand in paturi ATI si ecografe se vor realiza, pe parcursul acestei saptamani, si catre spitalele din Bucuresti – Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, Institutul National de Endocrinologie C.I. Parhon, Spitalul Elias, Spitalul de Urgenta Sf. Pantelimon.

Restul echipamentelor se vor livra pe parcursul lunilor iunie-iulie, in functie de termenele comunicate de furnizor, sporind capacitatea spitalelor de a trata un numar mai mare de pacienti suferinzi de COVID-19, dar si de alte afectiuni.

Donatia face parte din efortul Digi | RCS & RDS de a ajuta comunitatea din Romania sa fie mai pregatita in fata pandemiei generate de virusul SARS-COV-2, achizitia si plata echipamentelor esentiale fiind realizate in luna martie. Valoarea totala a donatiei pentru spitale, respectiv a celor 60 de kituri de ventilare mecanica achizitionate de catre Digi Romania direct de la producatorul de top MindRay, precum si de la alti producatori, este de peste 1,6 milioane EUR.

Suplimentar, pentru a sustine efortul autoritatilor de crestere a capacitatii de testare COVID-19 in Romania, la sfarsitul lunii aprilie, Grupul Digi | RCS & RDS a finalizat achizitionarea echipamentelor de extractie ARN si RT-PCR (inclusiv accesoriile) si 2.000 de kit-uri de testare pentru doua laboratoare, in valoare totala de 600.000 lei. Un laborator si 500 de teste au fost donate Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea, iar cel de-al doilea laborator si 1.500 de teste fac obiectul unui parteneriat cu Centrul de Diagnostic si Tratament ProVita din Bucuresti, urmand a fi folosite conform nevoilor Ministerului Sanatatii.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.