Grupul elen OTE intra in istoria Ortodoxiei

OTE si Cosmote Grecia vor sustine proiectul de digitalizare şi documentare a arhivei istorice a bibliotecilor Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol si Sfintei Scoli Teologice de la Halki, insula in arhipelagul Dodecanez. O echipa de proiect formata din consultanti speciali, analisti si ingineri va dezvolta infrastructura IT ce va permite digitalizarea, documentarea si promovarea documentelor culturale tiparite pastrate la Patriarhie si la Scoala Teologica.

Cele doua centre culturale sunt parte intrinseca a istoriei Ortodoxiei si formeaza nucleul gandirii teologice. Biblioteca Patriarhiei a fost fondata in primul secol al erei noastre si este probabil cea mai veche biblioteca a crestinatatii, cuprinzand peste 50.000 de volume. Biblioteca Scolii Teologice din Halki, care a fost fondata in cursul perioadei bizantine, gazduieste carti rare si un numar mare de manuscrise, totalizand 30.000 de volume.

„In cadrul activitatilor de Responsabilitate Corporatista ale OTE si COSMOTE am decis sa sustinem digitalizarea arhivei istorice a Patriarhiei Ecumenice si a celei a Scolii Teologice din Halki, ce sunt parte integranta din mostenirea noastra culturala. Aceasta mostenire ne va tine uniti, ne va da speranta si ne va indruma printre dificultatile zilei de azi”, a declarat Michael Tsamaz, Presedinte si CEO al OTE.

Grupul elen nu este la prima actiune de acest gen, OTE stabilind in trecut o colaborare pe termen lung cu Muzeul Benaki in scopul de a digitaliza arhiva acestuia, in timp ce COSMOTE a contribuit la digitalizarea Arhivei Istorice a Bibliotecii Istorice Publice din Andritsaina.

Foto: Michael Tsamaz, alaturi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu (Sursa: OTE)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.