Grupul HeidelbergCement a lansat a treia editie a competitiei Quarry Life Award

CARPATCEMENT HeidelbergCement a lansat, pentru a treia oara, Quarry Life Award – competitie internationala stiintifica si educationala menita descoperirii de noi idei pentru promovarea si conservarea biodiversitatii in carierele miniere. Aceste habitate unice vor reprezenta din nou arii deschise pentru efectuarea de cercetari. Multumita competitiei Quarry Life Award, tinerii – studenti, absolventi si cercetatori – vor avea ocazia de a pune cu adevarat in valoare un sit minier, din punct de vedere CARPATCEMENT - 2015educational si al protejarii mediului.

Bernd Scheifele, CEO al HeidelbergCement.Compania noastra este dedicata promovarii exceptionalei flore si faune locale din carierele si balastierele pe care le opereaza in intreaga lume. Credem ca ideile si proiectele de cercetare pot imbunatati cunostintele pe care le avem despre valoarea biologica a carierelor, contribuind astfel, mai departe, la protejarea si promovarea biodiversitatii. Iata de ce, pentru a treia oara consecutiv, organizam Quarry Life Award ”, a declarat Bernd Scheifele, CEO al HeidelbergCement.

Quarry Life Award se va derula in peste 20 de tari din Europa, Africa, Asia Centrala si regiunea Asia-Oceania. Studentii si oamenii de stiinta, precum si ONG-urile pot participa prin prezentarea unei propuneri de proiect pana la data de 1 martie 2016, pe site-ul www.quarrylifeaward.ro.

Pentru aceasta editie, competitorii pot elabora un proiect intr-una dintre urmatoarele categorii:

  • Cercetari in domeniul habitatelor si speciilor;
  • Managementul biodiversitatii;
  • Educatie si initiative de constientizare;
  • Dincolo de limitele carierei;
  • Proiecte pentru clase de elevi.

Cele mai bune cinci propuneri de proiect din fiecare tara vor fi selectate pentru a intra in faza de lucru in teren pe baza valorii adaugate pentru natura si societate, aspectelor legate de inovatie, fezabilitate, cresterea gradului de constientizare in randul publicului si implicarea factorilor de interes.

Din aprilie pana in septembrie 2016, toate proiectele selectate vor concura simultan la nivel national si international si vor fi evaluate individual de jurii atat nationale, cat si internationale. La nivel national, cele mai bune idei vor fi recompensate cu premii de 1.500 de euro, 3.000 de euro, respectiv 5.000 de euro.
La nivel international, cel mai bun proiect din fiecare categorie va fi distins cu premii de cate 10.000 de euro, iar cel mai bun proiect din toate categoriile va primi Marele Premiu, in valoare de 30.000 de euro. Proiectele castigatoare vor fi desemnate in toamna anului 2016.

Pentru mai multe informatii click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.