Grupul HeidelbergCement deruleaza Saptamana securitatii si sanatatii in munca

CarpatcementCompaniile Grupului HeidelbergCement in Romania organizeaza, in perioada 21-25 septembrie 2015, pentru al cincilea an consecutiv „Saptamana securitatii si sanatatii in munca”. Evenimentul este dedicat dezvoltarii culturii SSM in cadrul organizatiei, prin implicarea activa a angajatilor in efortul comun de a elimina sau diminua riscurile de accidentare si imbolnavire profesionala la locul de munca. Editia din acest an a evenimentului va fi marcata de introducerea, in premiera, a unei noi metodologii de analiza ad-hoc a riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala. Noua metodologie va fi implementata in toate companiile grupului din Romania si Carpatcement2este una complementara metodei clasice de evaluare a riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala.

Florian_Aldea_Director_General_Carpatcement_Holding„Securitatea si siguranta la locul de munca reprezinta o preocupare permanenta pentru orice companie ce activeaza in industria de constructii, precum si in productia de ciment, betoane si agregate. Grupul HeidelbergCement implementeaza in toate punctele sale de lucru de la nivel global, deci inclusiv in cadrul diviziilorsale din Romania, o politica stricta de reducere la minimum a riscurilor de producere a accidentelor de munca, precum si de impiedicare a aparitiei bolilor ocupationale, prin aplicarea de masuri preventive si prin instruirea angajatilor. Dezideratul nostru este zero accidente de munca nu doar in compania noastra, ci si in cadrul furnizorilor si partenerilor care-si desfasoara activitatea pe amplasamentele noastre”, a declarat domnul Florian Aldea, Director General al Carpatcement Holding.

O alta actiune importanta se va derula in scolile din localitatile unde se afla fabricile de ciment ale companiei. Elevii vor fi instruiti asupra modului corect in care trebuie sa reactioneze in situatii de urgenta de tipul incendiilor sau cutremurelor, iar scolile unde invata vor fi dotate cu truse noi de prim-ajutor, oferite gratuit de Carpatcement. Activitatile de instruire vor fi sprijinite de specialistii din cadrul Inspectoratelor Judetene ISU – “Petrodava” din Neamt, “Iancu de Hunedoara” din Hunedoara si “Basarab I” din Dambovita.

„Saptamana securitatii si sanatatii in munca” va mai cuprinde sesiuni interne de instruire a angajatilor, lansarea si promovarea interna a „Regulilor cardinale de SSM” (un set de reguli fundamentale in domeniu, formulate asa incat sa fie cat mai usor de retinut), verificari zilnice privind utilizarea echipamentelor individuale de protectie, precum si dotarea cu dispozitive de protectie a echipamentelor de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.