Grupul MOL – intre cele mai performante companii integrate de petrol si gaze

MOL Romania Grupul MOL a fost din nou inclus in the Dow Jones Sustainability World Index (DJSWI). Compania se situeaza astfel, dupa punctajul in materie de sustenabilitate, intre cele mai performante companii integrate de petrol si gaze (in segmentul de 15% de la varful clasamentului). Grupul MOL este singura companie din Europa Centrala si de Est inclusa in raport. Raportul de evaluare a fost elaborat de catre RobecoSAM, companie specializata in analiza companiilor conforme cu principiile de sustenabilitate. RobecoSAM a invitat sa participe cele mai mari 68 de companii de petrol si gaze listate la bursa si a inclus in raportul final doar 10 dintre acestea. Astfel, MOL se situeaza intre cele mai performante companii internationale din domeniu, pe baza analizei conform criteriilor de sustenabilitate. Compania a mai fost inclusa in raport in 2010 si in 2011 si face parte din nou din compozitia indicelui, dupa cinci ani.

jozsef-molnar-group-ceo-molObiectivul nostru este sa integram pe deplin sustenabilitatea in activitatea noastra operationala de fiecare zi. Continuam sa pretuim in cea mai mare masura siguranta angajatilor nostri, comunitatile si mediul inconjurator. Includerea in Indicele Global DJSI va stimula angajamentul nostru de imbunatatire continua, intrucat reprezinta o recunoastere importanta a eforturilor personale a tuturor membrilor echipei MOL, care lucreaza pentru imbunatatirea proceselor si performantei noastre atat la birou cat si in centrele de operatiuni industriale”, a declarat József Molnár, Group CEO, MOL.

La aceasta realizare a companiei au contribuit sistemul temeinic de management supervizat de Consiliul Director, lansarea Planului de Dezvoltare Sustenabila 2020, care a declansat o serie de actiuni considerate esentiale managementului de succes al provocarilor pe termen lung economice, sociale si de mediu, precum si cultura solida de raportare integrata.

In indicele DJSWI sunt incluse doar companiile care exceleaza in comparatie cu celelalte firme din domeniul lor de activitate in functie de o serie de indicatori de sustenabilitate. Printrea acestia se numara factori de evaluare a performantei de mediu, a performantei sociale dar si a sustenabilitatii economice.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.