Grupul Renault Romania isi invata angajatii sa conduca prudent

Aproximativ 500 de angajati ai Grupului Renault Romania au urmat cursuri de conduita preventiva la volan in intervalul iulie 2011 – octombrie 2012. Programul de formare se adreseaza in primul rand celor care parcurg distante importante in interes de serviciu, utilizand masinile din parcul auto al companiei. Cursurile oferite gratuit de catre companie reamintesc regulile de conduita preventiva, au scopul de a sensibiliza angajatii cu privire la riscuri si a-i familiariza cu modul in care se comporta vehiculul in diferite situatii, extreme sau nu. Formarea a fost conceputa pentru grupuri de maxim 16 persoane, pentru a permite fiecarui participant sa urmareasca atent informatiile si sa beneficieze de suficient timp la volanul masinii. Formarea dureaza doua zile. In prima zi, cursantilor li se reaminteste legislatia rutiera, apoi acestia trec in revista riscurile si specificul traficului local. In a doua zi, toti cursanti urca la volan si fac exercitii practice pe un circuit special amenajat la Mioveni, unde se afla Uzinele Dacia.

“Ceea ce este important de retinut este ca, prin aceasta formare, Grupul Renault Romania nu urmareste sa creeze piloti de curse sau de teste, ci sa promoveze o conduita preventiva la volan pentru soferul care conduce zi de zi. In trafic, asta face cu adevarat diferenta intre o tragedie si un incident evitat. Ne preocupa sanatatea si siguranta angajatilor nostri si investim in acest domeniu”, a declarat Radu Mavrodin, Director Resurse Umane al Grupului Renault Romania.

Impresiile celor aproximativ 500 de participanti la cursuri au fost, in totalitate, pozitive. Angajatii care au beneficiat de formare au declarat ca si-au insusit cel putin un nou comportament preventiv la volan. In plus, unii dintre ei au admis ca varsta si experienta pot fi cateodata periculoase, iar altii au declarat ca au putut sa testeze cu adevarat limitele lor si ale masinii, invatand din asta.

Siguranta rutiera este una dintre preocuparile permanente ale Grupului Renault. Aplicabila in orice moment, conduita preventiva la volan protejeaza viata, atat a soferilor, a pasagerilor din masina, cat si a celorlalti participanti la trafic. In aceste conditii, pentru urmatorii ani se prevede o crestere a numarului de cursanti pana la cateva mii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.