Grupul Rossmann sustine cu echipe de voluntari proiectul Let’s Do It, Danube!

Romcarton_Let's do it Romania - 2012Grupul Rossmann, prin companiile Romcarton si Ambro, din Suceava, sustine proiectul Let’s Do It, Danube!. Sprijinul din acest an vine in continuarea sustinerii acordate pentru patru editii anterioare ale Zilei de Curatenie Nationala, in cadrul carora compania a participat activ cu voluntari si sprijin material. Grupul Rossmann Romania, prin implicarea Romcarton si de curand si a companiei Ambro, din Suceava, a dovedit ca este un partener de incredere al proiectului de ecologizare “Let’s do it, Romania”. In fiecare an de la implementare, Romcarton s-a angajat sa sustina prin forte proprii acest proiect national de ecologizare a Romaniei, cu echipe de Romcarton_Let's do it Romania 01 - 2012voluntari din randul angajatilor proprii, instruiti adecvat.

„Echipa de management dedicata a Romcarton isi insuseste o politica de imbunatatire continua a performantelor de mediu. In acest sens, depunem eforturi in sprijinul imbunatatirii si mentinerii unor obiective specifice cu tinte definite prin indicatori de peformanta adecvati, realisti si tangibili, care sa aiba ca scop prevenirea, monitorizarea si controlul poluarii mediului”, a declarat Roxana Stoian, din partea Rossmann Romania.

Diminuarea impactului generat asupra mediului a procesului de fabricare a cartonului ondulat tine seama de: gandirea in perspectiva a dezvoltarii durabile si a ciclului de viata a produselor, precum si integrarea practicilor de eco-eficienta din faza de proiectare a fiecarui produs in parte; gestionarea eficienta a consumului de resurRomcarton_Let's do it Danube - 2014se naturale, a materiilor prime, materialelor si utilitatilor in procesele de fabricatie; reducerea volumului de deseuri generate si incurajarea personalului, printr-un management corespunzator al deseurilor, in vederea cresterii gradului de valorificare prin reciclare, recuperare si reutilizare a acestora;instruirea temeinica a personalului in vederea prevenirii situatiilor de poluare accidentala a mediului; mentinerea personalului competent cu atributii in domeniul managementului mediului etc.

Protejarea mediului si implicarea angajatilor sunt directii cheie ale grupului Rossmann, prezent in Romania prin companiile Romcarton si Ambro, lucru pentru care participarea in proiectul Let’s Do It, Romania! a devenit traditie in cadrul companiei.

Romcarton a fost infiintata in 1991, astfel incepand expansiunea Rossmann Groupe in Romania prin retehnologizarea vechii fabrici. Domeniul de activitate este dedicat proiectarii si realizarii ambalajelor din carton ondulat, pentru industria alimentara, tigari, dulciuri, pentru bere si alte bauturi, jucarii, piese electronice si auto, mobila si alte bunuri de larg consum. Majoritatea clientilor sunt companii multinationale producatoare de bunuri de consum, cu fabrici in Romania cat si in strainatate.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.