Grupul UniCredit a premiat cu peste 80.000 de euro afacerile cu impact social

Premiere AmurtelCastigatorii ”Competitiei pentru Intreprinderi Sociale” -2015, organizata de UniCredit Foundation, UniCredit Bank si UniCredit Busiuness Integrated Solutions, cu sprijinul Fundatiei NESsT Romania, au fost premiati. Sprijinul financiar se ridica la peste 80.000 de euro, bani care vor finanta cinci afaceri sociale castigatoare in editia de anul acesta si alte trei afaceri din portofoliul Fundatiei NESst. Castigatorii editiei de anul acesta au fost selectati dintr-un numar de 80 de aplicatii in urma evaluarii unui juriu de experti si prin votul direct al aproximativ 750 de angajati din cadrul UniCredit Bank si UniCredit Busiuness Integrated SolutioMade in Rosia Montanans in cadrul initiativei „Your Choice Your Project”, organizata de UniCredit Foundation.

Septiumiu Postelnicu, VP Global Bankig Solutions UniCredit BankUniCredit Bank face parte dintr-un grup cu traditie in domeniul implicarii sociale. Din 2012, prin parteneriatul cu Fundatia NESsT si sustinerea UniCredit Foundation, am reusit sa sprijinim activitatea a 17 afaceri care reprezinta pentru comunitatile in care sunt prezente poate singura sansa la un venit care sa le asigure o viata decenta. Cred ca dezvoltarea gandirii antreprenoriale si adresarea categoriilor vulnerabile prin sustinerea intreprinderilor sociale reprezinta solutia castigatoare pe termen mediu si lung pentru combaterea saraciei si a marginalizarii categoriilor dezavantajate”, a declarat Septimiu Postelnicu, VP Global Bankig Solutions UniCredit Bank

Castigatorii acestei editii sunt:

  • Made in Rosia Montana este o afacere care ofera femeilor din Rosia Montana surse alternative de venit prin productia si comercializarea obiectelor de design vestimentar din lana. Tica Darie, un tanar antreprenor local lucreaza deja cu 30 de femei din zona, carora si-a propus, prin finantarea primita, sa le mareasca venitul lunar de la 400 de lei la 800 de lei. Planurile lui de viitor includ dezvoltarea unei linii premium de produse in colaborare cu designeri romani si extinderea retelei de distributie.
  • Woodjoy, cu sediul in Targu Mures, este o companie care produce obiecte de mobilier si jocuri din lemn pentru copii. FinantaTimural_Woodjoyrea primita ii va ajuta sa mareasca numarul angajatilor de la 9 la 17 – persoane cu dizabilitati si din categorii sociale dezavantajate.
  • Gradina Sociala AMURTEL din satul Poieni, judetul Buzau, se ocupa de integrarea sociala a copiilor si tinerilor aflati in centrul de plasament. Finantarea de la UniCredit ii va ajuta sa isi extinda gradina de legume, care are ca piata de desfacere peste 30 de clienti din zona urbana. Momentan gradina produce 5 tone de legume pe an si a creat deja 14 locuri de munca pentru persoanele vulnerabile din comunitate.
  • Asociatia Merci Charity Boutique din Bucuresti isi propune sa deschida primul concept store caritabil din Romania: Gradina AmurtelCasuta Faptelor Bune. Atelierul va produce si comercializa produse provenite de la peste 50 de artisti si producatori locali, iar banii castigati vor merge catre copiii proveniti din familii defavorizate sau cu afectiuni oncologice.
  • Asociatia Phoenix Speranta din Medias, judetul Sibiu care are ca scop incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati. Cu finantarea primita vor dezvolta o intreprindere sociala care va produce si comercializa un sapun vegetal, produs la rece, care va fi distribuit pe piata HoReCa si magazinele naturiste. Atelierul va incadra in procesul de productie 6 persoane cu dizabilitati, iar banii vor merge catre sustinerea celor peste 100 de persoane aflate in prezent in grija asociatiei.

Parteneriatul dintre UniCredit Foundation, UniCredit Bank, UniCredit Business Integrated Solutions si Fundatia NESsT a inceput in 2012 cu un obiectiv comun: sustinerea intreprinderilor sociale care permit accesul grupurilor dezavantajate la un venit constant care sa le asigure o viata decenta. De atunci, 17 intreprinderi sociale au fost sustinute cu peste 240.000 de euro.
Impactul social inseamna astazi peste 5.000 de beneficiari din 15 comunitati si peste 200 de locuri de munca create in cadrul intreprinderilor sociale finantate si a lantului lor de furnizori.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.