Grupul VELUX a lansat Raportul de Responsabilitate Sociala pe anul 2013

Velux_Raport de Responsabilitate SocialaGrupul VELUX a publicat Raportul de Responsabilitate Sociala pe anul 2013, intitulat „Construind o companie model”, raport ce plaseaza compania intr-o poziție de top in ceea ce priveste sustenabilitatea. Conform documentului, compania a inregistrat anul trecut un numar foarte mic de accidente de munca, si acestea au fost mai putin grave. Grupul a raportat 2,4 accidente de munca la un milion de ore lucrate, iar numarul de ore pierdute din cauza accidentelor a fost doar de 0,3 ore la 1000 de ore lucrate. De asemenea, raportul arata ca o fereastra de mansarda VELUX economiseste pe durata sa de viata mai multa energie decat cea necesara pentru producerea si distrugerea ei; datorita energiei solare pasive furnizate de fereastra se reduce pur si simplu nevoie Velux_Raport de Responsabilitate Sociala 2013de incalzire in sezonul rece.

Jørgen Tang-Jensen, CEO al Grupului VELUXNe-am propus dintotdeauna ca obiectiv sa fabricam produse care au o contributie pozitiva in general pentru societate. Avand in minte faptul ca in tarile vestice cladirile sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie, pentru noi este important ca produsele noastre sa contribuie la construirea unor cladiri mai sanatoase si sustenabile. Acelasi studiu arata ca ferestrele noastre de mansarda ajuta la reducerea emisiilor de carbon cu pana la 4-500 kg pe parcursul unei vietii”, a declarat Jørgen Tang-Jensen, CEO al Grupului VELUX.

Totodata, in 2013, Grupul VELUX a redus emisiile de carbon cu pana la 19% comparativ cu cifrele anului 2007. Acest rezultat este incurajator daca avem in vedere targetul de a reduce emisiile de carbon cu pana la 50% pana in 2020.

In 2013, Fundatiile VELUX – fundatia VILLUM si fundatia VELUX – au alocat fonduri in valoare de 158 milioane euro pentru proiecte cu obiective culturale, sociale, de mediu sau despre stiintele naturale si pentru proiecte de cercetare in domeniul geriatriei si oftalmologiei din zona europeana. Principalul proprietar al Grupului VELUX este Fundatia VILLUM.

La nivel de grup, compania VELUX a dezvoltat propria viziune despre locuintele sustenabile – cunoscuta sub denumirea de Casa Activa – ce presupune construirea de cladiri care produc mai multa energie decat consuma, asigurand in acelasi timp un mediu mai sanatos, mai curat si mai sigur.

VELUX Group CR Report 2013

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.