GSK deruleaza o competitie de granturi pentru cercetatorii din Europa

GSKGSK a lansat o competitie de granturi pentru cercetatorii din Europa, inclusiv din Romania, in programul Discovery Fast Track Challenge 2014. Astfel, cercetatorii care au o idee sau un concept inovator despre un nou medicament pot castiga o linie de finantare si cercetare din partea GSK, urmand sa colaboreze cu expertii companiei pentru a intra intr-un proces rapid de implementare si dezvoltare. Criteriile de inscriere pentru un astfel de grant tin de gradul de originalitate a lucrarii prezentare, capacitatea de aplicabilitate a ipotezei terapeutice, stadiul in care se afla cercetarea, impactul pe care noul medicament l-ar putea avea in aria sa terapeutica si, nu in ultimul rand, posibilitatile de care dispune institutia de provenienta a cercetatorilor GlaxoSmithKlinepentru a sprijini pe mai departe cercetarea. Cercetatorii castigatori vor colabora cu o echipa de oameni de stiinta a GSK, pentru a-si pozitiona conceptul de cercetare inovator intr-un proces rapid de dezvoltare a medicamentelor noi.

“La ora actuala, GSK dispune de unul dintre cele mai solide portofolii de medicamente aflate in cercetare si dezvoltare din lume, pe care il sustinem investind in fiecare ora peste 700.000 de dolari. Interesul major pentru dezvoltarea de noi tratamente ne-a adus, in prezent, in punctul in care detinem un portofoliu de aproximativ 30 de tratamente aflate in stadiu avansat de dezvoltare, care acopera unele dintre urmatoarele arii terapeutice: boli rare, boli imunoinflamatorii, boli infectioase, boli metabolice, boli neurodegenerative, oncologie, boli respiratorii, vaccinuri, dermatologie, oftalmologie etc.”, spun reprezentantii GSK.

Competitia Discovery Fast Track este dezvoltata in cadrul Programului Discovery Partnership with Academia (DPAc). DPAc reprezinta o noua abordare GlaxoSmithKline2a descoperirii medicamentelor din zilele noastre, reunind cercetarea si creativitatea mediului academic cu expertiza detinuta de GSK in zona farmaceutica, pentru a pune baza unor parteneriate integrate, care pot transforma cercetarea inovatoare in medicamente, in beneficiul pacientilor.

GSK beneficiaza de centre importante de cercetare in Marea Britanie, SUA, Belgia, China si Spania si suntem una dintre putinele companii care investeste pentru descoperirea tratamentelor si vaccinurilor impotriva celor trei maladii considerate prioritare de Organizatia Mondiala a Sanatatii: malaria, tuberculoza si HIV.

Pentru mai multe informatii click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.