GSK lanseaza competitia de granturi Discovery Fast Track Challenge 2015

GSKGSK lanseaza cea de a treia editie a competitiei de granturi adresata cercetatorilor din Europa, inclusiv din Romania, in programul Discovery Fast Track Challenge 2015. Competitia este special creata pentru a transforma si concretiza cercetarea academica in noi tratamente revolutionare. Cercetatorii care au o idee sau un concept inovator despre un nou medicament pot castiga o linie de finantare si cercetare din partea GSK, urmand sa colaboreze cu expertii companiei pentru a intra intr-un proces rapid de implementare si dezvoltare. Inca de la lansarea initiala din 2013, Discovery Fast Track Challenge a atras peste 500 de propuneri din peste 300 de unversitati, institute de cercetare academica si spitale din SUA, Canada si Europa. Inscrierile anterioare s-au axat pe o gama larga de boli, incluzand malaria, rezistenta la antibiotice sau anumite tipuri de cancer.gsk2

Discovery Fast Track Challenge este o oportunitate unica de a integra expertiza profunda regasita in mediul academic cu extinsele cunostinte de cercetare si dezvoltare ale GSK”, a declarat Carolyn Buser, Global Head of Discovery Partnerships with Academia (DPAc) a GSK.

Inscrierile sunt deschise pana pe 24 aprilie si implica trimiterea unui sumar de o pagina a conceptului de cercetare. Juriul, format dintr-o comisie de experti ai GSK va selecta un grup de pana la 30 de finalisti ce vor prezenta personal propunerile lor.
Vor fi selectate pana la 12 astfel de propuneri, din toate regiunile, iar criteriile pentru obtinerea unui astfel de grant tin de gradul de originalitate a lucrarii prezentate, capacitatea de aplicabilitate a ipotezei terapeutice, stadiul in care se afla cercetarea, impactul pe care noul medicament l-ar putea avea in aria sa terapeutica si nu in ultimul rand, posibilitatile de care dispune institutia de provenienta a cercetatorilor pentru a sprijini pe mai departe cercetarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.