GSK Orange Day a reunit aproape 300 de angajati voluntari

Aproape 300 de angajati ai GlaxoSmithKline Romania au participat, in perioada 21 iunie – 6 iulie, la a patra editie a evenimentului anual de voluntariat al companiei „GSK Orange Day”. Anul acesta, voluntarii GSK au participat la 31 de actiuni menite sa imbunatateasca viata de zi cu zi a 1.400 de copii si adulti din 18 localitati din intreaga tara. Astfel, in acest an numarul beneficiarilor „GSK Orange Day” desfasurat in Romania a crescut cu 250% fata de anul trecut. Noua abordare a GSK Orange Day de anul acesta a permis angajatilor sa se implice direct in comunitatile din care fac parte. De asemenea, acestia au avut ocazia sa aleaga cauze in care cred si sa desfasoare activitati care sa faca diferenta in viata oamenilor.

“Prin intermediul GSK Orange Day, evenimentul nostru anual dedicat voluntariatului, reusim de la o editie la alta sa ajungem la tot mai multi oameni care au nevoie de sprijin. Suntem foarte bucurosi ca anul acesta am reusit sa crestem numarul de persoane care au primit ajutorul nostru. De asemenea, numarul colegilor care s-au implicat in actiunile de voluntariat creste in fiecare an, ceea ce dovedeste – inca o data – ca implicarea sociala face parte din ADN-ul companiei”, a declarat Andreia Cucu, PR & Comunication Manager GSK Romania.

In Bucuresti, 100 de voluntari GSK s-au impartit in mai multe echipe pentru a veni in ajutorul cat mai multor persoane aflate in nevoie. Astfel, timp de o zi, o echipa de voluntari GSK a participat la reabilitarea curtii interioare a Centrului de zi “Sfanta Ana“, unde 22 de copii cu dizabilitati fizice si mintale beneficiaza de ajutor specializat si sprijin educational. Angajatii companiei au reusit, printr-o serie de activitati recreative sa ii inveseleasca pe copii, oferindu-le posibilitatea sa se joace intr-un spatiu mai colorat si mai sigur. Si cei 15 copii din Centrul de zi “Providenta”, din cartierul Ferentari, cu varste curpinse intre 5 si 7 ani au desenat, au invatat cantece si s-au jucat alaturi de voluntarii GSK. Pentru o alta echipa de voluntari, obiectivul zilei a fost renovarea sectiei de Imunodeprimati din cadrul Institutului Matei Bals, unde sunt internati copii infectati cu HIV. La finalul zilei, sectia a capatat o noua infatisare, copiii bucurandu-se acum de un mediu mai vesel.

Voluntarii GSK au mers si la casa de copii Mia’s Children Ilfov, unde au renovat sala de mese a celor 35 de copii care locuiesc aici. Mia’s Children este o casa de copii de tip familial in care copiii crescuti aici au ales sa ramana in casa pentru a avea grija de cei mai mici si a ajuta personalul care cu atata dedicatie i-a ajutat sa se dezvolte in persoane adulte si responsabile.
Din dorinta de a le oferi copiilor din mediile defavorizate un program inedit si activitati pe care acestia nu le desfasoara in mod uzual, voluntarii GSK au strans 60 de micuti de la doua centre de copii, The Door și Mia’s Children, alaturi de care au mers la Mogosoaia, unde au vizitat muzeul de acolo. Au pictat, au dansat, au luat masa in aer liber si au incheiat ziua vizionand o piesa de teatru. 

Alti 25 de copii beneficiari ai Centrului de zi “Sfantul Dimitrie” au avut parte de o zi speciala. Alaturi de voluntarii GSK au vizionat filme de animatie si s-au bucurat de o plimbare prin Gradina Botanica. Dupa distractie insa, micutii au invatat ce inseamna o igiena orala corecta. Altii au petrecut o zi si la Fundatia Estuar din sectorul 6, institutie care ofera terapie ocupationala persoanelor cu probleme psihice. Beneficiarii Fundatiei au apreciat deschiderea voluntarilor pentru discutii despre viata lor si problemele zilnice.

Evenimentul de voluntariat “GSK Orange Day” a fost introdus la nivel global si in Romania in 2009 pentru a oferi angajatilor companiei oportunitatea de a dedica o zi de lucru platita de companie unor actiuni de voluntariat in sprijinul comunitatilor defavorizate.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.