GSK Romania a investit 1,6 milioane de dolari in proiecte de CSR

GlaxoSmithKline (GSK) va continua sa investeasca si in acest an in proiecte de CSR, se arata in strategia companiei pentru 2012.  Totodata, GSK are in vedere intensificarea dialogului cu autoritatile pentru cresterea accesului romanilor la tratamente inovatoare si sustinerea cauzelor sociale critice in arii precum mortalitatea infantila, ingrijirea paliativa si comunitatile defavorizate. Strategia prin care GSK Romania si-a propus sa contribuie la cresterea sperantei de viata a romanilor este strans legata de nivelul investitiilor realizate pe piata locala. Astfel, GSK a investit in Romania in ultimii 13 ani peste 141 milioane de dolari.

“Pentru acest an ne-am propus sa continuam investitiile in Romania si sa ducem la alt nivel proiectele in care suntem implicati. Avem radacini puternice aici si peste 1.100 de angajati în toata tara si dorim sa ne dezvoltam activitatile pentru a contribui la cresterea sperantei de viata a romanilor. Speram ca mediul legislativ si economic sa devina favorabile acestor planuri investitionale, printr-un nivel mai ridicat de transparenta, stabilitate si predictibilitate, necesare dezvoltarii tuturor companiilor, indiferent de domeniul de activitate”, a declarat Pascal Prigent, Director General al GSK Romania.

Numai in ultimii 5 ani GSK a investit peste  1,6 milioane de dolari in proiecte de sanatate si de educatie in sanatate. Astfel, din 2010 compania este unicul partener al Salvati Copiii Romania in proiectul „Fiecare copil conteaza”, menit sa contribuie la reducerea mortalitatii infantile in Romania (aflata acum la dublul mediei europene) si sa imbunatateasca sanatatea si calitatea vietii copiilor romani cu varste intre 0 si 5 ani. Totodata,  GSK sprijina de 10 ani Hospice Casa Sperantei in eforturile organizatiei de a extinde serviciile de ingrijire paliativa la nivel national. De asemenea, anul trecut, GSK a demarat proiectul “Sanatatea copiilor din Delta Dunarii” alaturi de Asociatia Salvati Dunarea si Delta, prin care peste 80% dintre copiii din aceasta zona saraca si izolata a Romaniei au beneficiat de un consult medical gratuit si de o campanie pentru sanatate.

Potrivit datelor Organizatiei Europene pentru Cooperare si Dezvoltare – OECD (“Health at a glimpse” –2010), romanii au cea mai scazuta speranta de viata dintre toti locuitorii Uniunii Europene. Avand in vedere toti acesti indicatori, GSK si-a reafirmat deshiderea de a fi partener al autoritatilor in eforturile de reformare a sistemului de sanatate pentru cresterea accesului pacientilor romani la tratamente si servicii medicale de ultima generatie.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.