GSK Romania a publicat a patra editie a Raportului de Responsabilitate Corporativa

Raport de Responsabilitate Corporativa GSK_Coperta_RO 2014 - 2015GSK Romania a publicat cea de-a patra editie a Raportului de Responsabilitate Corporativa. Acesta prezinta realizarile companiei in 2014 si 2015 in ceea ce priveste investitiile in sistemul de sanatate si in beneficiul pacientilor, dezvoltarea angajatilor, contributia in cadrul comunitatilor si protectia mediului. Raportul ofera, de asemenea, rezultate privind indeplinirea angajamentelor pentru activitatile de responsabilitate corporativa asumate pentru perioada 2012 – 2014 si setarea unor noi obiective pentru 2016. Raportul este elaborat conform celor mai inalte standarde globale de raportare (GRI 4). Pentru realizarea acestui raport, GSK Romania a luat in calcul rezultatele unor consultari cu partenerii locali (incluzand autoritati, mass-media, angajati, ONG-uri etc), GSK Raportprin sondaje ce reflecta parerea acestora despre performanta companiei, in calitate de cetatean responsabil al comunitatii, precum si subiectele de interes pentru acestia.

2016 - Barbara Cygler_Director General GSK Pharma RomaniaNe-am propus sa contribuim la cresterea sperantei de viata in Romania, si ne bucuram sa putem afirma ca, in 2014-2015, am continuat sa investim in extinderea multora dintre activitatile noastre pentru a sustine sistemul de sanatate din Romania. Eforturile noastre de a avea un impact pozitiv in randul pacientilor au rezultate incurajatoare”, a declarat Barbara Cygler, Director General, GSK Pharma Romania.

Raportul urmareste activitatile ambelor divizii de business GSK in Romania (Pharma si Consumer Healthcare) in 2014 si 2015 si este structurat pe patru arii principale de actiune: Sanatate pentru toti, Comportamentul nostru, Oamenii nostri si Planeta noastra. Acesta ofera informatii despre impactul activitatii GSK Romania asupra pacientilor si infrastructurii de sanatate din Romania, precum si a altor aspecte ce tin de modul responsabil de operare. Rolul raportului este de a arata modul prin care GSK creeaza valoare si contribuie la imbunatatirea vietii pacientilor si a calitatii vietii romanilor, prin abordarea si angajamentele sale.

Cele mai importante arii ale Raportului de Responsabilitate Corporativa GSK Romania (2014-2015) includ: imbunatatirea accesului la sanatate in Romania, investitii in comunitatile locale, cercetare si dezvoltare, mentinerea unui comportament etic, asigurarea unei culturi organizationale si a unui mediu de lucru pozitiv, care pune pret pe egalitatea de sanse, precum si reducerea impactului activitatii companiei asupra mediului.

Rezultate cheie despre activitatea GSK Romania in 2014 – 2015:

 • 20 de milioane de consumatori si pacienti din Romania au beneficiat in 2015 de produsele pentru sanatate ale GSK.
 • Romania este una dintre tarile preferate de GSK pentru investitii in cercetare si dezvoltare: peste 3 milioane euro investiti de companie in ultimii doi ani in studii clinice, ce aduc un plus de valoare sistemului local de sanatate.
 • GSK Romania este prima companie farma care si-a schimbat modul de operare cu profesionistii din domeniul sanatatii, punand pacientul pe primul loc.
 • Compania investeste in facilitarea accesului la educatie pentru profesionistii din sanatate (prin canale digitale si cursurile MedClass pentru incurajarea medicilor sa ramana in tara, prin campania “De profesie: medic in Romania” desfasurata de Consiliul Investitorilor Straini).
 • GSK Romania investeste in 5 arii terapeutice strategice (Respirator, HIV, vaccinuri, urologie si antibiotice).
 • GSK Romania a investit peste 750.000 de euro in comunitatile locale in 2014-2015, pentru dezvoltarea programelor de facilitare a accesului la sanatate.
 • 150.000 de copii si adulti au primit consultatii, pasta si periute de dinti gratuite in 2014-2015 in campania “Zambeste Romania” pentru o mai buna sanatate orala.
 • Peste 4.000 de ore de voluntariat au fost investite de peste 90 de angajati GSK in beneficiul comunitatilor locale.
 • GSK Romania este implicata activ in 6 asociatii profesionale care ajuta la dezvoltarea Romaniei.
 • GSK Romania si-a imbunatatit amprenta asupra mediului inconjurator: emisiile cu efect de sera si consumul de energie au scazut cu 19% in 2015 si peste 12 tone de deseuri au fost reciclate in ultimii 3 ani.
 • GSK Romania a dedicat 6.800 de ore pentru instruirea angajatilor, in 2014 – 2015.
 • GSK Romania este o companie care ofera sanse egale: 64% din echipa este formata din femei, cu 5% mai mult decat media femeilor care lucreaza in Romania.

GSK Romania – Raport de Responsabilitate Corporativa 2014-2015 by CSRMedia Network

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.