GSK Romania a publicat a treia editie a Raportului de Responsabilitate Corporativa

GSK_ Raport de Responsabilitate Sociala 2013GSK Romania a dat publicitatii Raportul de Responsabilitate Corporativa 2013, document ce descrie activitatea companiei in Romania pe parcursul anului trecut. Documentul evalueaza, totodata, si progresul realizat in indeplinirea obiectivului specific de a contribui la cresterea sperantei de viata a romanilor. Ajuns la cea de-a treia editie, raportul ofera o perspectiva amanuntita asupra directiilor prioritare pentru GSK Romania, atat in ceea ce priveste strategia de business a companiei, cat si ca raspuns la cerintele partenerilor locali. Raportul este redactat in conformitate cu cel mai inalt standard international in raportarea sustenabilitatii companiilor (GRI 4).

Barbara Cygler, director general GSK Romania”Anul 2013 a fost unul important atat pentru noi cat si pentru partenerii nostri locali. Am inregistrat progrese semnificative in indeplinirea misiunii noastre de a contribui la cresterea sperantei de viata a romanilor si ne-am reiterat angajamentul de sustinere a pacientilor, clientilor si partenerilor nostri din Romania. In 2012, odata cu prima editie a Raportului de Responsabilitate Corporativa, prezentam o serie de angajamente prin care ne propuneam sa ne indeplinim responsabilitatea fata de societate. Astazi, la trei editii mai tarziu, aceste angajamente sunt aproape incheiate si facem loc altor obiective pe care ne propunem sa le atingem cu aceeasi dedicatie si energie ca pana acum”, a declarat Barbara Cygler, General Manager GSK Romania.

Documentul reafirma angajamentul GSK Romania de a crea, prin eforturi proprii si prin colaborarea cu actori din industria locala, solutii durabile pentru a le permite oamenilor sa realizeze mai multe, sa se simta mai bine si sa traiasca mai mult.

Ca o confirmare a acestui angajament, pe parcursul anului trecut, GSK Romania s-a consultat cu experti externi din medii variate – autoritati publice, media, societate civila, asociatii de pacienti, reprezentanti ai mediului academic, cu ajutorul carora a definit 14 elemente cheie ale activitatii sale in Romania, evaluate in cadrul Raportului. Printre acestea se numara imbunatatirea accesului la sistemul de sanatate din Romania si sustinerea unei infrastructuri puternice, mentinerea celor mai inalte standarde etice de conduita si marketing, transparenta cu privire la politicile publice, sustinerea pacientilor si a drepturilor acestora, asigurarea unui mediu de lucru care ofera diversitate si egalitate de sanse, precum si reducerea impactului activitatii asupra mediului.

Date importante despre activitatea GSK Romania in 2013:

  • Compania a luat, la nivel global, decizia de a inceta platile catre profesionistii din domeniul medical pentru implicarea acestora ca lectori la conferinte in numele GSK si pentru participarea la conferinte si congrese medicale; tintele individuale de vanzari au fost eliminate de la inceputul anului 2013;
  • Produsele GSK au ajuns la 20 de milioane de consumatori si pacienti din Romania;
  • Am livrat, lunar, produse farmaceutice catre 5.500 de farmacii si spitale din tara;
  • In fiecare zi, aproape 1.700 de doze de vaccinuri GSK i-au ajutat pe romani sa-si protejeze sanatatea;
  • GSK Romania a investit 1.536 de ore in programe de instruire si leadership pentru angajati, mentinandu-se in topul celor mai doriti angajatori din tara;
  • Aproape 800.000 de euro au fost investiti in comunitatile locale pe care le sustinem in Romania, alaturi de parteneri precum OvidiuRo, HOSPICE Casa Sperantei si Salvati Copiii Romania;
  • Angajatii companiei au investit 4.200 de ore de voluntariat pentru a sprijini comunitatile locale;
  • Compania si-a reconfirmat investitia continua in cercetare si dezvoltare, in valoare de 8 – 10 milioane de euro pana in anul 2018.

GSK Raport de Responsabilitate Sociala Corporativa 2013

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.