Guerilla Verde isi propune sa educe tinerii prin intermediul filmelor cu mesaj ecologic

Media Image Factory va derula in perioada 28 februarie – 31 martie 2012 o noua editie a caravanei educationale de filme cu mesaj ecologic Guerilla Verde. Proiectiile si dezbaterile vor fi organizate in scoli, licee si universitati din Ramnicu Valcea, Otopeni, Ploiesti si Bucuresti. Proiectul urmareste sa determine tinerii sa aiba initiative concrete pentru protectia mediului.

Guerilla Verde face parte dintr-un proiect mai amplu, denumit generic BETI (Better Education Through Innovation), care isi propune sa contribuie la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului.

 „Ca o noutate a acestei editii, participantii la proiectii care vor aduce carti, filme sau vor scrie articole cu teme eco vor primi bilete la tombola. Ei vor avea astfel ocazia sa castige premii verzi, cum ar fi biciclete, articole sportive etc. De asemenea, vom crea si dezvolta Clubul Guerilla Verde, format numai din cadre didactice.  Avem in vedere si crearea unui blog, unde va fi tinut jurnalul caravanei si vor fi posturi in egala masura ale organizatorilor, dar si ale voluntarilor, ale profesorilor si ale elevilor”, ne-a declarat Nicoleta Talpes, Managing Director, Image Factory.

Pe parcursul celor doi ani de la lansarea acestui proiect, 12.000 de tineri au vizionat cele 14 filme cu mesaj ecologic, proiectate in cadrul caravanei. Caravana a ajuns in 16 orase si a incercat sa determine tinerii din 91 de scoli, 30 licee si 14 universitati partenere din intreaga tara, sa adopte o conduita ecologica cat mai pozitiva si mai prietenoasa cu mediul inconjurator.

Proiectul se deruleaza sub egida Ministerul Mediului, Ministeril Educatiei si cu sprijinul primariilor oraselor gazda.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.