Habitat: 31 de avocati din Anglia construiesc la Cluj o casa pentru o mama si fiul ei

HFH Cluj - voluntari AG pe santierul HFH Cluj-2014O echipa de 31 de avocati din Marea Britanie a sosit la Cluj pentru a ajuta la constructia uneia din cele 15 locuinte pe care Habitat for Humanity Cluj le construieste in comuna Jucu. In aceasta saptamana, ei ridica o casa in care vor locui o mama singura si fiul ei de 6 ani. Pentru tinerii avocati, experienta de a construi cu Habitat for Humanity Cluj timp de o saptamana reprezinta un mod de a se implica in comunitate si, totodata, un exercitiu de formare a echipei, inainte de a incepe sa practice avocatura in noul lor loc de munca. Anul 2014 este al optulea in care compania britanica Addleshaw Goddard vine la Cluj pentru a lucra in HFH Cluj - voluntari AG ridicand peretii casei pe santier_2014folosul comunitatii locale, alaturi de Habitat for Humanity Cluj.

Ionut Sampetrean_director executiv Habitat for Humanity Cluj.„Felul in care colaboram cu Addleshaw Goddard an de an si implicarea lor in misiunea noastra de a ajuta cat mai multe familii ne dau incredere sa dezvoltam proiecte mai indraznete. Multumirea noastra cea mai mare in acest parteneriat e ca le putem arata cum casele pe care le-au construit au devenit caminul unor familii care au avut parte de un nou start in viata”, explica Ionut Sampetrean, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

Echipa de voluntari construieste un duplex de locuinte pe care il va aduce cat mai aproape de finalizare pana la finalul saptamanii. Intr-una din locuintele construite va locui Veronica Pop, de 30 de ani, alaturi de fiul ei, pe care il creste singura.

„E o mare multumire sa vezi ce impact vizibil are munca pe care o facem. Mai ales in prima zi, cand am inceput cu fundatia, pentru ca la final sa avem peretii ridicati si partial acoperiti cu OSB. Pare o responsabilitate mare sa construiesti o casa pentru cineva, dar o fac cu drag, pentru ca sunt sigura ca fericirea Veronicai va fi si mai mare”, povesteste Natalie Montezuma, una dintre voluntare.

Pe santierul Habitat for Humanity Cluj din Jucu se vor construi 15 locuinte pentru familii care locuiesc in conditii inadecvate, pana in vara anul viitor, cu ajutorul voluntarilor locali si internationali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.