Habitat a fost de doua ori pe podium la Gala Societatii Civile

Proiectul Big Build 2011 al Habitat for Humanity Romania a castigat doua premii intai la cea de-a zecea editie a Galei Societatii Civile. Proiectul a primit recunoastere in cadrul a doua sectiuni din competitie: Incluziune Sociala si Proiecte si Campanii de Voluntariat. In competitia Galei Societatii Civile 2012 au fost inscrise 176 de proiecte si programe. Acestea au fost evaluate si notate de catre  un juriu format din peste 60 de specialisti, in perioada 26 martie – 30 aprilie.

“Suntem onorati sa primim premiul I la cele doua categorii si ne bucuram enorm de aceasta reusita pentru ca este inca o dovada ca voluntarii pot face minuni. Au venit, au cucerit santierul cu energia si dedicarea lor si ne-au vrajit pur si simplu. Este, inainte de toate, proiectul lor si ii felicitam pe toti cei care l-au facut posibil. Mai mult decat atat, va anuntam ca ne pregatim deja pentru editia a IV-a a Big Build, ce va avea loc in luna octombrie, in judetul Caras-Severin si va asteptam pe toti, sa va alaturati echipei Habitat intr-o noua provocare”, a declarat Carmen Ghia, Communication Manager la Big Build 2011.

Evenimentul Big Build, aflat la a treia editie, a fost deschis pe 3 octombrie 2011, odata cu Ziua Mondiala a Locuirii (World Habitat Day) si a avut ca scop atragerea atentiei asupra situatiei locuirii in Romania si oferirea unui exemplu de implicare sociala pentru a demonstra ca exista solutii de imbunatatire, astfel incat locuirea in conditii umane sa fie o normalitate. In plus, Big Build 2011 a inglobat componenta incluziunii sociale, familiile beneficiare ale celor 10 locuinte construite in doar 5 zile fiind atat de nationalitate romana, cat şi de etnie roma, şi au lucrat impreuna atat la constructia propriilor case, cat si la ale celorlalti. Big Build a presupus un voluntariat intensiv, implicand o capacitate de 800 de voluntari , atat straini, cat si romani, angajati ai companiilor sustinatoare, care impreuna au realizat 12.865 de ore de voluntariat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.