Habitat a sarbatorit Saptamana Nationala a Voluntariatului

Habitat for Humanity Romania a sarbatorit, in intervalul 14-20 mai, Saptamana Voluntariatului, ocazie cu care a derulat o serie de evenimente si actiuni in comunitațile in care isi desfasoara programele. In cadrul acestei saptamani, voluntarii Habitat din Cluj au participat la targul traditional de oferte de voluntariat – VoluntExpo, unde au invitat comunitatea locala sa se implice in programele dezvoltate anul acesta, printre care constructia de locuinte pentru doua familii: familia Babeanu din Campenesti si familia Vlaic din Dezmir, judetul Cluj. Totodata, angajatii asociatiei impreuna cu o parte din voluntari, au participat si la Parada Voluntarilor pentru a promova valorile voluntariatului: solidaritatea, toleranta si responsabilitatea fata de comunitate.

„Habitat for Humanity Romania incurajeaza si promoveaza voluntariatul in Romania, oferind experinte de exceptie, care au schimbat viata voluntarilor veniti pe santierele noastre. Programul nostru de teambuilding corporatist este o solutie deosebita pentru companii de a-si implica angajatii intr-o activitate serioasa,dar si antrenanta, distractiva si care, in acelasi timp,aduce foarte multe satisfactii voluntarilor. Prin toate proiectele pe care le dezvoltam alaturi de voluntari dorim sa demonstram faptul ca noi toti, impreuna, daca ne unim fortele, putem elimina locuirea precara. Ne dorim ca in urmatorii ani sa ajungem la gazduirea a 4.000 de voluntari nationali si internationali pe an, cu sprijinul carora sa oferim ajutor la peste 5.000 de familii aflate in nevoie”, a declarat Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse si Comunicare, Habitat for Humanity Romania.

Cu ocazia Saptamanii Voluntariatului, clujenii au avut oportunitatea si sa construiasca o casa in miniatura, sa vada care sunt materialele si metodele de lucru ale asociatiei, fiind, in acelasi timp, si echipati corespunzator. Prin aceasta actiune se doreste constientizarea comunitatii legat de numarul insuficient si necorespunzator de locuinte al judetului Cluj si incurajarea implicarii in construirea de locuinte simple, decente si accesibile ca pret pentru cei in nevoie.

1 Response

  1. Multumim mult Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca pentru organizarea evenimentelor din cadrul SNV la care Habitat for Humanity Cluj a avut placerea de a participa:
    The Big Picture, Volunteer Parade, Share Skills si Voluntexpo – eveniment reprogramat pentru aceasta saptamana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.