Habitat for Humanity: 50 de avocati construiesc case pentru familii cu venituri mici din Cumpana

Addleshaw, voluntari Habitat for HumanityO echipa de angajati ai Addleshaw Goddard, una dintre cele mai mari case de avocatura din Marea Britanie, muncesc pe santierul Habitat for Humanity din Cumpana pentru a ajuta opt familii cu venituri mici sa aiba o locuinta decenta. Cei 50 de voluntari vor munci intre 6 si 11 august, alaturi de familiile beneficiare, la ridicarea peretilor de caramida, izolatia exterioara si interioara si finisaje.  Pe langa cele 2.000 de ore investite pe santier, avocatii fac si o donatie din care asociatia achizitioneaza materialele necesare pentru constructia caselor. Este al zecelea an de parteneriat dintre Habitat for Humanity Romania si Addleshaw Goddard, timp in care 425 de angajati au fost voluntari pe santierele organizatiei, iar 1,8 milioane de lei au fost donate pentru ca familii cu venituri mici din Romania sa aiba sansa unui viitor mai bun.

Imi place foarte mult sa lucrez impreuna cu colegii pe santier. In prima zi am tencuit, iar astazi am lucrat sus pe schela, mi-a fost putin frica insa mi-am depasit limitele, si cred ca despre asta este Habitat for Humanity, te ajuta sa faci lucruri pe care nu credeai ca esti in stare sa le faci. Ma bucur sa cunosc familiile si sa lucrez alaturi de ele la indeplinirea acestui vis, de a avea casa lor”, spune Sofia, 23 de ani.

Una dintre familiile pe care echipa de avocati le ajuta este cea a lui Sorin Luzinschi. Sorin are 36 de ani si lucreaza ca docher in port. Cea mai mare dorinta a sa este sa le ofere Danei, sotia sa, si Ioanei, fetita lor de cinci ani, o casa sanatoasa si sigura.

“Stam de multi ani in apartamentul parintilor mei. Ei sunt plecati la munca in Italia si s-ar intoarce dar nu prea au unde. Adica au, ca e casa lor, dar noi n-am mai avea unde sta. Cu noi este si bunica Danei, care este paralizata la pat si de care are ea grija. Aceasta e sansa noastra sa avem o casa”, spune Sorin.

Peste 200 voluntari, din strainatate si din companiile romanesti Raiffeisen Bank si ADP, au lucrat pana acum la constructia celor opt locuinte. Casele sunt construite in sistem cvadruplex, pe structura de caramida Porotherm, oferita de Wienerberger Romania. Au contribuit cu materiale de constructie si companiile Siniat Romania si Tondach Romania.

Habitat for Humanity activeaza in judetul Constanta din 2006, prin filiala sa din Cumpana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.