Habitat for Humanity a dat startul evenimentului BIG BUILD 2013

Habitat for Humanity Romania a dat startul actiunii Big Build 2013, eveniment ce marcheaza Ziua Mondiala a Locuirii (UN World Habitat Day), sarbatorita in fiecare an in prima zi de luni din octombrie. Evenimentul Big Build 13 are loc in Vizureşti, judetul Dambovita, in perioada 7-11 octombrie si este a cincea editie a acestui eveniment de constructie accelerata. In cadrul evenimentului din acest an, cei peste 100 de voluntari vor lucra la reabilitarea dispensarul din Vizuresti, renovarea scolii din localitate unde invata 204 de elevi, termoizolarea pe exterior a gradinitei si la construirea unui spatiu pentru after-school si educatie non-formala, adresat atat elevilor, cat si adultilor din comunitate (o casuta de cultura de 70 de metri patrati).

“Anul acesta Habitat for Humanity Romania extinde sprijinul oferit familiilor catre comunitati, dorind sa transmita un mesaj puternic de sustinere a comunitatilor locale. Vizuresti este o comunitate in care locuiesc 1.400 de persoane, 65% dintre acestia fiind de etnie roma.Asemenea anilor precedenți, evenimentul Big Build este posibil doar prin colaborarea multor parteneri locali, nationali si internationali, carora le multumim”, a declarat Mario DeMezzo, Director National Habitat for Humanity Romania.

Pentru a cincelea an consecutiv, Habitat for Humanity Irlanda de Nord contribuie cu un grup de voluntari nord-irlandezi, care se vor muta timp de o saptamana in Vizuresti. Voluntarii vor lucra cot la cot cu localnicii si alti voluntari nationali, conduși de dorința de a oferi o mana de ajutor semenilor.

Big Build inseamna mai mult decat constructia propriu-zisa. Evenimentul isi propune sa arate ca miscarea Habitat poate crește doar cu sprijinul comunitatiilor, al autoritatilor si al tuturor celor care se implica pentru o schimbare in bine. Cooperarea si sprijinul reciproc sunt valorile dupa care se ghideaza Habitat for Humanity Romania in fiecare proiect.

CSRmedia.ro este unul dintre partenerii media traditionali ai acestui eveniment.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.