Habitat for Humanity: BIG BUILD 2018 – 10 case in doar 5 zile, la Cumpana – Constanta

Habitat for Humanity construieste 10 case la Cumpana Constanta (2)Cu sprijinul Kaufland Romania, Habitat for Humanity Romania va construi in luna octombrie 10 locuinte in doar 5 zile pentru 10 familii cu venituri mici din comuna Cumpana, judetul Constanta.

Noile locuinte vor fi amplasate langa alte 16 case in sistem cvadruplex pe care Habitat for Humanity Romania le construieste in Cumpana. Ridicarea primelor locuinte in comunitate a inceput in 2015, iar anul acesta patru familii se vor muta in primele lor case decente.

Peste 300 de voluntari vor promova misiunea Habitat for Humanity Romania si vor munci impreuna cu familiile partener la ridicarea caselor.

Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaPentru Kaufland Romania implicarea in evenimentul de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD a devenit un obiectiv strategic si suntem partenerul de incredere, ce isi ofera sustinerea pe termen lung. Ne preocupa situatia familiilor care nu au o locuinta decenta si vrem sa gasim solutii sustenabile impreuna. Astfel, suntem parte in acest proiect care se concretizeaza intr-un demers durabil si care lasa ceva bun in urma, in folosul comunitatii”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Anul trecut, Habitat for Humanity a construit la Bacau, in sistem accelerat, 36 de locuinte, impreuna cu 700 de voluntari internationali si din companiile romanesti. In 2015, organizatia a ajutat 8 familii sa aiba o locuinta decenta.

Familiile cu venituri mici din Cumpana, jud, Constanta, pot aplica pentru o locuinta pana pe 30 mai 2018:

Pentru cele 10 case din cadrul BIG BUILD sunt eligibile:

  1. Familii care au nevoie urgenta de o locuinta decenta.
  2. Familii cu venituri reduse si stabile. Familiile selectate vor plati locuinta la o valoare accesibila, subventionata cu 50%, in rate lunare, fara dobanda si fara profit, pe o perioada de 20 de ani. Fondurile astfel colectate sunt directionate catre un fond rotitor – Fondul pentru Umanitate – utilizat doar pentru construirea altor locuinte.
  3. Familii dispuse sa voluntarieze 1.000 ore in proiectele Habitat for Humanity din Cumpana.

Au raspuns apelului Habitat for Humanity Romania si au donat cu generozitate bani sau materiale de constructie: Kaufland Romania (partener strategic), Dedeman, (partener principal), Bosch, Wienerberger, Tondach, Ursa, A.C.E.E.A, Primaria Comunei Cumpana.

Articole similare...

1 Response

  1. Imi doream sa particip cu efortul si cunostintele mele in domeniul contructiilor la evenimentul din Cumpana. Chiar Voiam sa fac asta ….. Observ cu tristete ca UN OM nu poate participa la o astfel de acctiune… doar companii !!!! Veneam cu scule si echipamente necesare constructiei…. Nu sunteti ce vreti sa pareti !!! Succes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.