Habitat for Humanity: Big Build se pregateste de start

In perioada 3 -7 octombrie, in comuna Baltesti din Prahova, va avea loc evenimentul Big Build, derulat de organizatia Habitat for Humanity. In doar o saptamana, peste 200 de voluntari atat din tara, cat si din strainatate vor construi 10 case pentru 10 familii. Actiunea este sprijinita de: Fundatia Vodafone Romania, Porsche, Lafarge, RBS, Fundatia Soros, Kronospan, Lindab, Gealan, Baumix, GoodSign si Legrand. Deja sefii de santier coordoneaza activitatea de constructii si pregatesc terenul pentru eveniment. Dupa ce au fost realizate masuratorile topografice s-au identificat si trasat liniile care delimiteaza lotul alocat fiecarei case. Apoi au fost sapate santurile pentru fundatii si s-a pornit turnarea cimentului donat de compania Lafarge Romania. De asemenea, au fost pregatite si modelele de perete si structurile de lemn.

“Prin Big Build vrem sa aratam romanilor si intregii lumi, cu ocazia Zilei Mondiale a Locuirii, stabilita de ONU in data de 3 octombrie, faptul ca miliarde de oameni locuiesc in conditii saracacioase. Totodata,  vrem sa intensificam participarea autoritatilor locale, a guvernului central, a corporatiilor, bisericilor, fundatiilor si publicului larg, prin abordarea si solutionarea problemelor legate de locuintele saracacioase. Mai mult, prin derularea acestui proiect vrem sa promovam accesul la locuinte simple si decente pentru categoriile dezavantajate, cum ar fi persoane vulnerabile, familii de etnie rroma si persoanele sarace care muncesc”, sustin reprezentantii Habitat for Humanity.

“Big Build” este un proiect desfasurat anual, in prima saptamana din luna octombrie, cu ajutorul celor de la Habitat for Humanity Irlanda.

Despre Habitat for Humanity

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit care cauta sa elimine lipsa de adapost si adapostirea saracacioasa a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 400.000 de locuinte pentru 2 milioane de persoane din mai mult de 3.000 de comunitati, in 100 de tari de pe intreg globul. Habitat for Humanity Romania (Habitat pentru Umanitate) a ajutat pana acum peste 2.000 de familii din judetele Bacau, Prahova, Neamt, Botosani, Bihor, Dolj, Constanta si Cluj sa locuiasca decent si in demnitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.