Habitat for Humanity Romania a organizat evenimentul Women Build

Habitat for Humanity Romania a organizat prima editie a evenimentului ”Women Build”. Cu aceasta ocazie 20 de femei curajoase au lucrat pe santierul Habitat din satul Novaci, judetul Giurgiu, pentru a ajuta la construirea unui centru pilot pentru persoane cu dizabilitati, numit ”Casa Mihail”. Doamnele au lucrat la armatura, la etrieri si la fundatia casei, aceasta fiind in faza de inceput a constructiei. Proiectul pe care miscarea ”Women Build” il sprijina va asigura o locuinta pentru 6 persoane cu dizabilitati mintale care acum locuiesc in centre rezidentiale apartinand DGASPC. Casa va fi complet accesibilizata si se doreste a deveni un model de incluziune si valorizare sociala a persoanelor cu dizabilitati.

“Este o experienta unica si ma bucur ca am putut, inca o data, sa contribuim nu numai cu cimentul pentru o fundatie solida, dar si cu munca entuziasta a colegilor din companie. Fiecare experienta de voluntariat pe santierele Habitat for Humanity este o ocazie pentru oamenii din Lafarge Romania sa voluntarieze in beneficiul celor care au nevoie de o casa simpla, decentasi accesibila ca pret. Incurajarea mea pentru toti cei care vor sa se alature unei cauze care merita este: ”Veniti alaturi de noi!”, a spus Camelia Savoiu, CSR&Public Affairs Manager in cadrul Lafarge Romania.

Pentru a promova dreptul persoanelor cu dizabilitati la o viata independenta si integrata in comunitate, Habitat for Humanity Romania organizeaza o serie de evenimente sub umbrela Women Build. Aceasta miscare se adreseaza tuturor doamnelor si domnisoarelor care nu se feresc sa inlocuiasca pantofii cu bocancii, pixul si calculatorul cu ciocanul si care au puterea de a schimba in bine lucrurile din jurul lor.

Pana la finalizarea Casei Mihail, vor mai avea loc alte doua editii ale Women Build: pe 20 iulie si in august.

Pentru inscrieri si mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.