Habitat for Humanity Romania construieste 40 de case in doar 5 zile

Beneficiar BIG BUILD 2015, Bacau (credit photo Vlad Ilas)Habitat for Humanity Romania construieste 40 de case in doar 5 zile la Bacau, pentru a sarbatori Ziua Mondiala a Locuirii si 40 de ani de la infiintarea organizatiei la nivel mondial. Intre 3 si 7 octombrie, 800 de voluntari din 15 tari (SUA, Canada, Noua Zeelanda, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia, etc) si din companiile romanesti vor construi la Bacau 40 de locuinte. Alti 1.200 de voluntari vor lucra in pre-eveniment, la pregatirea santierului si realizarea fundatiilor. Familiile beneficiar  vor munci alaturi de voluntari la ridicarea propriilor case. In prima zi pe santier se vor afla doar fundatiile, iar in ziua a 5-a familiile vor primi cheile caselor.

Acesta va deveni cel mai mare eveniment de constructie accelerata si voluntariat realizat vreodata in Europa. Recordul in regiune este detinut tot de Habitat for Humanity Romania – in 2007, organizatia a celebrat intrarea Romaniei in Uniunea Europeana prin constructia a 27 de locuinte, cate una pentru fiecare tara membra in acel moment, impreuna cu 600 de voluntari, spun initiatorii proiectului.

Habitat for Humanity continua astfel sprijinul oferit familiilor cu venituri mici din Bacau. Anul trecut, asociatia a construit, tot in sistem accelerat, opt locuinte, impreuna cu 250 de voluntari internationali si din companiile romanesti.

Familiile cu venituri mici pot aplica pentru o casa in Bacau pana pe 20 aprilie. Selectia familiilor partener Habitat for Humanity Romania este realizata de catre un comitet alcatuit din voluntari din comunitatile in care organizatia activeaza. Acestia pot fi reprezentanti ai partenerilor locali, sponsorilor, actuali beneficiari, alti oameni din comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.