CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Habitat for Humanity: Voluntari din Canada, pe santierul din Chinteni

Asociatia Habitat for Humanity Cluj este gazda celei de-a patra echipe de voluntari internationali sositi in Cluj-Napoca pentru a ajuta la constructia de pe santierul din Chinteni. Echipa, numarand 13 membri cu varstele cuprinse intre 39 si 77 ani, au venit din Canada pentru a voluntaria la Habitat for Humanity Cluj in perioada 3 – 12 iunie, marcand totodata 125 ani de la construirea bisericii lor din tara natala. Patru familii in nevoie urgenta de locuinta se vor putea bucura de cea de-a sasea comunitate locala Habitat construita in comuna Chinteni de Habitat for Humanity Cluj. Vor fi construite patru case pe un teren de 580 mp, donat de una din familiile ajutate anterior de catre organizatie.

„Am venit aici cu o minte deschisa si nerabdatori pentru o experienta noua. E o mare placere sa vezi cele patru case construite inaltandu-se de pe o zi pe alta cu ajutorul nostru, dar la fel de mult ne-a placut sa vizitam Clujul si imprejurimile orasului. Unul din motivele pentru care am venit aici e sa ne vizitam un prieten, membru al comunitatii noastre, care a venit la Cluj acum 20 de ani ca si misionar. Celalalt motiv consta in organizatia Habitat for Humanity in sine, care exista si in Canada, unde fac lucruri extraordinare. Dar majoritatea voluntarilor de acolo aleg sa calatoreasca in Caraibe sau Africa cand pleaca sa lucreze pe un santier Habitat. Cred ca doar pentru ca Romania este in Europa, asta nu inseamna ca aici nu exista o nevoie reala pentru ceea ce face Habitat”, a declarat Stuart McTavish, unul dintre voluntarii canadieni.

Organizatia planuieste sa finalizeze lucrarile de constructie din Chinteni pana la sfarsitul anului cu ajutorul echipelor de voluntari locali si internationali.

Voluntarii canadieni au venit in Romania prin programul Global Village al organizatiei Habitat for Humanity, program care faciliteaza organizarea de grupuri de voluntari internationali care doresc sa calatoreasca si sa lucreze pe santierele Habitat din toata lumea.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.