CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Habitat: O echipa Credit Suisse – prezenta pe santierul Casa Mihail

Credit Suisse a adus in Romania voluntari din Austria, Elvetia, Germania, Marea Britania si Grecia pentru a participa la finalizarea centrului pilot de incluziune socială pentru persoanele cu dizabilitati mintale – Casa Mihail.  Echipa de 20 de persoane a lucrat timp de 3 zile in satul Novaci, judetul Giurgiu.  Acesta a fost cel de-al doilea grup de voluntari Credit Suisse care a venit pe acest santier. De data aceasta, voluntarii au lucra la stadiul final al constructiei, la finisaje de interior.

„Proiectul prezinta un interes deosebit pentru noi, deoarece acesibilitatea este o tema importanta pentru Credit Suisse. Apreciem ca va fi foarte interesant pentru noi si pentru voluntarii nostri!”, spune Martin Koblet, Credit Suisse, Elvetia.

Habitat for Humanity Romania a demarat constructia Casei Mihail in Martie 2013. In momentul in care locuinta va fi definitivata, aceasta va deveni un model de casa simpla, decenta si complet accesibila pentru persoanele cu dizabilitati mintale si fizice. Va fi o casa pentru 6 persoane. Momentan cei 6 locuiesc in institutii de stat. Noua casa ii va ajuta sa iasa din sistemul institutionalizat, le va oferi sevicii sociale si ii va integra in comunitate.

In Romania, aproximativ 18.000 de persoane cu dizabilitati sunt institutionalizate si locuiesc in conditii precare. Prin acest proiect, Habitat for Humanity Romania doreste sa integreze aceste persoane inapoi in comunitate. Proiectul este desfasurat in parteneriat cu alte 2 organizatii non-guvernamentale. Constructia se finalizeaza la sfarsitul luniii septembrie.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.