Haine noi pentru copacii din Parcul Tineretului

Voluntarii organizatiei non-guvernamentale Centrul de Programe si Proiecte pentru Tineret, impreuna cu reprezentantii agentiei de publicitate UPvertising au adus in atentia bucurestenilor, intr-un mod neconventional, problema poluarii si a insuficientei spatiilor verzi din capitala.  Ei au imbracat in tricotaje colorate si calduroase 15 copaci de la intrarea Sincai din Parcul Tineretului.

Mai  mult, peste 1000 de trecatori din zona au primit “Micul Indrumar pentru reducerea poluarii – sau ce putem face pentru imbunatatirea calitatii aerului pe care il respiram”, care contine date referitoare la nivelul poluarii in Bucuresti, precum si exemple de actiuni la indemana, pe care cetatenii si autoritatile le pot intreprinde pentru reducerea poluarii.

“Interesul aratat proiectului ne motiveaza sa continuam actiunea si sa ne propunem teluri din ce in ce mai ambitioase. Revenim in toamna lui 2012, cu si mai multa grijă pentru copaci: mai multe hainute, mai multi sustinatori  si multe alte surprize”, spun organizatorii actiunii.

Bucurestiul este capitala din Uniunea Europeana cu cel mai poluat aer. Nivelul de poluare este de aproape 4 ori mai mare decat nivelul de siguranta. Specialistii estimeaza ca, daca poluarea ar fi redusa pana la nivelul de siguranta, speranta de viata a bucurestenilor ar creste cu 2 ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.