HeidelbergCement Romania isi invata soferii cum sa conduca preventiv

foto-heidelbergcementCompania HeidelbergCement Romania organizeaza cursuri de conducere preventiva adresate atat soferilor profesionisti ai companiei, cat si personalului care utilizeaza autoturisme de serviciu. Actiunea face parte din programul „Saptamana Securitatii si Sanatatii in Munca”, desfasurat pentru al saselea an consecutiv. Seria de evenimente dedicate saptamanii SSM isi propune consolidarea culturii SSM in cadrul organizatiei, precum si protejarea vietii, integritatii si sanatatii angajatilor impotriva riscurilor de accidentare sau imbolnavire profesionala care pot aparea la locul de munca.

Florian_Aldea_Director_General_Carpatcement_HoldingSiguranta angajatilor nostri este extrem de importanta pentru valorile companiei. Prin Saptamana Securitatii si Sanatatii in Munca ne dorim sa promovam o abordare bazata pe un stil de condus preventiv, astfel incat sa reducem riscul de accidentare a angajatilor care se deplaseaza cu autoturismele sau autocamioanele pe drumurile publice. Fie ca transporta materiale in camioane de zeci de tone, fie ca merg la birou cu masina de serviciu, angajatii nostri trebuie sa ajunga intodeauna in siguranta la destinatia finala. De aceea, vrem ca toti soferii sa cunoasca cele mai importante reguli si tehnici care sa ii ajute la prevenirea accidentelor rutiere”, a declarat Florian Aldea, Director General al HeildelbergCement Romania.

Anul acesta, saptamana SSM este marcata prin organizarea a 8 workshop-uri pe tema condusului preventiv pe drumurile publice, care se adreseaza soferilor de camion, precum si personalului care utilizeaza autoturisme de serviciu. Aceste activitati menite sa reduca riscurile de accidentare si imbolnavire profesionala la locul de munca sunt organizate in colaborare cu Automobil Clubul Roman. Pe baza unor studii de caz, specialistii din cadrul ACR ofera soferilor sfaturi practice si le prezinta tehnici care sa ii ajute la prevenirea accidentelor rutiere. Pe langa acestea, trainerii de la ACR sunt implicati si in derularea unui program de educatie rutiera pentru aproximativ 120 de copii din clasele I-VIII din cadrul scolilor aflate in vecinatatea fabricilor de ciment din Tasca, Chiscadaga si Fieni.

O alta activitate, specifica tematicii de securitate si sanatate in munca, este organizarea unui exercitiu complex de simulare a unei interventii pentru stingerea unui incendiu, realizat in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Acest exercitiu se va desfasura joi, 29 septembrie, la Fabrica Chiscadaga din judetul Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.