Heineken a publicat Raportul de Sustenabilitate pe 2011

Grupul Heineken a publicat, recent, Raportul de Sustenabilitate pe anul 2011, in care sunt publicate rezultatele angajamentelor publice ale companiei si progresele inregistrate de strategia de dezvoltare durabila ‘Brewing a Better Future’. Raportul, realizat in conformitate cu standardul Global Reporting Initiative (GRI), detaliaza  cele 23 de programe ale companiei, construite in jurul celor trei valori strategice:

  • Imbunatatirea continua a impactului brandului Heineken asupra mediului
  • Impactul asupra angajatilor si a comunitatilor in care activeaza
  • Consumul responsabil de alcool.

In 2011, Heineken a redus cu 5% emisiile de dioxid de carbon si cu 4% consumul de apa, comparativ cu anul 2010, se arata in raportul de sustenabilitate.

„De aproape 150 de ani, valorile care ne ghideaza activitatea au ramas aceleasi: pasiune pentru calitate, respect pentru oameni şi respectul pentru planeta noastra. Prin valorile noastre de viata în fiecare zi avem posibilitatea de a crea o afacere durabila pe care vom fi capabili sa o transmitem generatiilor viitoare si angajatilor. In 2011 am incercat sa gasim noi modalitati de a reduce cantitatile de resurse naturale limitate, cum ar fi apa si sa incurajam comunitatile pentru a mari cota de ingrediente pe care o procuram de la nivel local, continuand sa reducem amprenta de carbon. Ne vom intensifica eforturile  pentru a ajuta la reducerea abuzului de alcool”, a declarat Jean-Francois van Boxmeer,  Presedinte al Comitetului executiv al Heineken.

Tototada, Heineken a dezvoltat trei proiecte de energie solara in Spania, Portugalia si Austria, cu fonduri de 2,6 milioane de euro de la Uniunea Europeana

In   2011, compania a aprobat politici noi cu privire la achizitia de frigidere mai ecologice, ambalarea si distributia produselor,  drepturile angajatilor si normele de sanatate si securitate in munca.  Acest cod a fost implementat la nivel global, pentru ca toti furnizorii sa fie aliniati principiilor Heineken.

In acest an Raportul de Sustenabilitate complet este disponibil AICI, doar in format on-line.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.