CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Heineken Romania a stabilit castigatorii programului „Heineken pentru Comunitati”

Heineken Romania a desemnat cele 8 proiecte castigatoare care vor primi finantare de 50.000 lei fiecare, prin programul de responsabilitate sociala „Heineken pentru Comunitati”. Astfel, la finalul perioadei de evaluare a aplicatiilor organizatiile castigatoare din Constanta au fost: Centrul Regional de Resurse pentru Organzaţii Neguvernamentale – CENTRAS Constanta cu proiectul – „Mai aproape de comunitate” si ONG Mare Nostrum cu proiectul – „Natura inseamna totul”. In Craiova, castigatoare au fost desemnate: Asociatia PR Patrat cu proiectul „De la comunitati la comunitate” si Asociatia Fapte Bune pentru Comunitate cu proiectul „Mentorat in Fapte Bune”. Cele doua organizatii castigatoare din Targu Mures sunt: Fundatia Buckner cu proiectul „Impreuna pentru un trafic mai sigur” si Asociatia Sanatate si Speranta cu proiectul „Fii voluntar in orasul tau!”. La Miercurea Ciuc au castigat finantare de la Heineken in acest an Asociatia pentru Siguranta Comunitara si Antidrog (ASCA), Filiala judetului Harghita cu proiectul „Voluntarii Ciucului” si Asociatia Elfi cu proiectul „Incluziune sociala prin viata activa”.

„Ca si in anii trecuti, si in aceasta editie sustinem proiectele ambitioase si inovatoare, care construiesc in jurul misiunii noastre de a crea o afacere sustenabila si de a contribui la dezvoltarea comunitatilor in care ne desfasuram activitatea”, a declarat Onno Rombouts, Managing Director al HEINEKEN Romania.

Programul s-a adresat organizatiilor non-guvernamentale si institutiilor publice din locatiile in care Heinehen detine fabrici (Constanta, Craiova, Miercurea Ciuc si Targu Mures) si s-a desfasurat sub forma unui concurs de proiecte.

Programul „Heineken pentru Comunitati” a fost lansat in 2011 si pana in prezent, pentru proiectele castigatoare, au fost acordate granturi in valoare de 652.000 lei: valoarea fondurilor acordate in 2011 a fost de 252.000 lei, iar in anul 2012, de 400.000 lei. Dintre cele 12 proiecte castigatoare de pana acum, 25% trateaza subiecte legate de sanatate, 17% adreseaza probleme sociale, 8% sunt proiecte pentru dezvoltare turistica, iar 50% sunt proiecte mixte (care imbina aspecte sociale, culturale, turistice, de mediu sau sanatate). Cele opt proiecte castigatoare din 2012 au implicat peste 200 de voluntari.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.