HEINEKEN Romania va recicla frigiderele vechi cu ajutorul GreenWEEE

HEINEKEN Romania a incheiat un parteneriat cu GreenWEEE International pentru reciclarea deseurilor electronice in urmatorii doi ani. Colaborarea incepe anul acesta cu reciclarea a 50 de tone de deseuri, reprezentand frigidere si echipamente de racire ale instalat­iilor de bere la draught. GreenWEEE International va prelua deseurile din depozitele HEINEKEN. Acestea vor fi tratate si reciclate in fabrica GreenWEEE International si transformate in materii prime de inalta calitate, inainte de a se intoarce in circuitul economic. Datorita tehnologiei moderne conforma cu standardele europene se asigura valorificarea si recuperarea materialelor in proportie de 95%, dar si o tratare corecta a substantelor periculoase, eliminand orice pericol de poluare a mediului inconjurator.

“Reciclarea echipamentelor de racire este o activitate pe care o derulam de mult timp si face parte din Agenda noastra de Sustenabilitate. Suntem mandri sa continuam acest demers cu un partener dedicat, precum GreenWEEE International. Procesul de racire genereaza aproape o treime din amprenta noastra de carbon, astfel avem mare grija sa asiguram racirea berilor intr-un mod care nu afecteaza mediul inconjurator. Toate frigiderele mai vechi sunt in proces de a fi inlocuite cu frigidere “verzi”, care au un consum de energie cu 35% mai mic. Practic, asta inseamna un consum mai mic de electricitate si facturi mai mici pentru clientii nostri, in timp ce berea ramane la fel de rece si proaspata”, a declarat Onno Rombouts, Managing Director al HEINEKEN Romania.

Reciclarea deseurilor, care se traduce in reducerea emisiilor de CO2, este o componenta cheie in Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future” a companiei HEINEKEN. Pana acum, HEINEKEN colecta si recicla echipamentele vechi de racire cu ajutorul unor colectori independen­i autoriza­i. Prin Agenda sa de Sustenabilitate, HEINEKEN inten­ioneaza sa devina cel mai verde berar din lume pana in 2020, act­ionand in 3 arii: mediul, rolul berii in societate si oamenii – de la angajat­i si pana la comunita­ile in care HEINEKEN isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.